Foto: Perspektiver

0
1425
Fugleperspektiv – trykk på bildet for større versjon. Foto: Lars Verket (20219

I denne artikkelen skal vi se nærmere på perspektiver. Samme motiv kan bli ganske så forskjellig ettersom hva slags perspektiv og utsnitt du velger. Her er et eksempel fra siste tur ut i felt.

Denne lille holmen ligger V av Veaholmen. Da jeg overnattet på selve Veaholmen i N kom det en annen padler og dro kajakken i land på denne øya. Det så jo helt spektakulært ut, og jeg tok bilde fra Veaholmen noen meter opp fra vannflaten. Det ble slik:

Bilde tatt fra en liten høyde på Veaholmen. Foto: Lars Verket (2021)

Ved å gå opp på en liten høyde får jeg med vann på baksiden av den lille holmen, men det er fremdeles mye «støy» med hytter og land i bakkant. På kvelden ble jeg liggende å tenke at dette ville vært et utrolig fint motiv med drone. På morgenen kom padleren over til Veaholmen, og jeg spurte om det var greit å ta noen bilder med drone. Han var med på det, så da ble resultatet bildet øverst på skjermen. Det kunn kanskje vært tatt litt mindre rett ned, men på den annen side får jeg da med litt grønt i vannet.

På vei over til den lille holmen for å vise frem bildene med drone tar jeg et bilde med kameraet helt i vannflaten. Da blir det slik:

Lavt perspektiv – himmel som bakgrunn. Foto: Lars Verket (2021)

Her har jeg også valgt å gå tettere på. Da mister jeg effekten med at dette er en bitteliten holme, men det lave ståstedet gjør at jeg får himmel som bakgrunn bak både telt, modell og kajakk. Det gir en spennende effekt.

Så dette motivet fikk jeg både som fugl, fisk og landkrabbe – og det blir tre veldig forskjellige bilder. Jeg synes personlig at landkrabbe-bildet er det kjedeligste. Drone er gøy, men kanskje er fiske-perspektivet det mest spennende. Mulig jeg snakker ned drone litt, da jeg er redd for at det skal bli mye av det. Selv prøver jeg virkelig ikke å forstyrre, da jeg synes dette er veldig irriterende selv. Heldigvis kan jeg være ute mye utenom sesong, og da er det mindre folk. For jeg må innrømme at det gir spennende perspektiver å fly med drone. På denne turen i felt fikk jeg spennende bilder av flere leirplasser og Langøytangen fyr med dronen:

Langøytangen fyr sett fra drone. Foto: Lars Verket (2021)
Kystledhytta Sildevika i et litt uvant perspektiv. Foto: Lars Verket (2021)
Veaholmen – leir i NV. Foto: Lars Verket (2021)

Har du noen tanker om perspektiver, så kan du gjerne skrive litt om det i kommentarfeltet i bunnen av siden.

Opprettet: September 2021

Forrige artikkelKolaprammen
Neste artikkelKattøya

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her