Jyplevikodden

0
1293
Mye horisont hvis du bruker leirplassen på Jyplevikodden. Foto: Lars Verket (2021)

I den beryktede Rognsfjorden vest av Langesund finner du Jyplevikodden. Dette er et friområde vi ikke har fått besøkt før i år, men i og med at det er landfast er det lett tilgjengelig. Her finner du flere fine teltplasser og toalett. Landing med kajakk kan være krevende i kajakk, men nederst i artikkelen finner du koordinat til det beste alternativet. Vi anbefaler ikke dette området for nybegynnere, da det fort blir krevende sjø i Rognsfjorden.

Leir 1: Denne leiren befinner seg på bildet nedenfor, men det er flere alternativer rett i nærheten. Sørlige vinder kommer inn her, og du finner ikke helt ly. Noen plasser til hengekøye kan du også finne. Underlaget er gress/grus. Landing kan være krevende når det er bølger. Du finner denne plassen her:
59.002603 9.718844

Flere leirplasser mulig, men kan være vanskelig landing ved sjø. Sen lenger ned i oppføringen. Foto: Lars Verket (2021)

Landing: Den tryggeste landingsplassen ved sjø/vind fra SV finner du på disse koordinatene:
59.001887 9.719711
Her ser det sånn ut:

Beste landing på finder fra SV, men hvis de dreier SØ er den ikke bra. Foto: Lars Verket (2021)

Oppdatert: August 2022

Forrige artikkelFullmånesafari
Neste artikkelKolaprammen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her