HjemPadletemaFullmånesafari

Fullmånesafari

Fullmånesafari i kajakk. Bamble juli 2021. Foto: Lars Verket

Fullmånesafari i kajakk er en aktivitet som kan gi store naturopplevelser. Her er noen bilder fra fullmånen i juli sett fra Bamble. Denne gangen var månen magisk rosa de første minuttene etter at den kom opp fra havet.

Første kvelden vi var ute lå det litt skyer/skodde i horisonten, og lyset fra månen kom ikke skikkelig frem. Men, vi kunne skimte den i det den dukket opp:

Litt dis i horisonten. Foto: Lars Verket (2021)

På vei tilbake snudde vi oss, og da fikk vi se den som på bildet øverst på siden. Det var helt magisk! Da var den fremdeles ikke kommet så høyt at den var blitt gul, men skinte klart og tydelig.

Det ble noen bilder her – flotte stemninger. Trykk på bildet for større versjon. Foto: Lars Verket (2021)

På vei tilbake denne kvelden var det fremdeles antydning til rødt på himmelen der solen hadde gått ned, men da var det altfor mørkt til å få klare bilder, men det ble likevel en kul effekt:

Lange lukketider i kajakk er ikke så enkelt. Foto: Lars Verket (2021)

For å få kameraet så stabilt som mulig er det hensiktsmessig å presse det mot dekket av kajakken. Men, både kroppen din og havet vil gjøre at også kajakken er i bevegelse. Derfor må du regne med at en del bilder må kasseres. Etterhvert begynner kvaliteten med høy ISO å bli god nok til at den kan kjøres ganske høyt. Bildene ovenfor er tatt med 800/1000 ISO på en 1″-brikke (Canon g7x), og lukketiden er nok ned i ca 1/30. Under det blir det mange uskarpe bilder. På vei hjem snudde jeg meg en siste gang, og fikk dette bildet:

Fullmåne med speiling i havet. Trykk på bildet for større versjon. Foto: Lars Verket (2021)

Her er månen blitt så kraftig at kameraet får for mye lys inn der månen er – så den blir gul. Selv om den egentlig fortsatt er rosa. Rosafargen i vannet er ikke så sterk, så den beholder sin riktige farge. Foto av månelys er ikke enkelt…

Dagen etter var det også duket fo fullmåne – den ekte fullmånen var 04:36 i juli i år, så da ble det liksom to kvelder med fullmåne. Da var jeg en tur alene, og i og med at oppgangen var en halvtime senere ga jeg opp å ta bilder fra kajakken. Jeg gikk derfor i land på et skjær, og tok dette bildet:

Bildet er tatt fra en liten kolle, og det gjør at månespeilet kan ses både før og etter skjæret i bildet. Trykk på bildet for større versjon.
Foto: Lars Verket (2021)

For å bedrive fullmånesafari i kajakk er det flere ting som må klaffe. For det første må det jo være fullmåne, og det skjer ikke hver dag. Den opptrer hver 28. dag, så ca en gang i måneden. Dessuten må det være klarvær, og det er jo heller ikke bestandig. I tillegg er den ekstra fin når den kommer opp av havet. Ofte er den mye mer «mettet» i fargen da, og kan være både rød, rosa og mørk gul.

Rent padlemessig er det fint å starte i et område der du er kjent, fordi det blir ganske mørkt på vei hjem igjen. I mørke er det også mer krevende med balanse, så et område med stille vann er fint. Sjøfartsreglene stiller krav om lanterneføring (minimum lommelykt). Gjennom årene har vi brukt Navilight festet til sydvest, og er veldig fornøyd med det. Den kan også festes på en pinne, men da har du jo ikke noe på deg (og det anbefales veldig). Flere tips til om mørkepadling finner du i artikkelen «ABC til mørkepadling» hos adrenaline.no.

NAVILIGHT festet til sydvest med magnet.

PS: Artikkelforfatteren/Padleperler.no er ikke sponset av Navilight, men har brukt de gjennom en årrekke. De er enkelt tilgjengelig gjennom sportsbutikker, padlebutikker og båtbutikker.

Oppdatert: Juli 2021

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Følg med!

1,312FansLik
1,183FølgereFølg
- Advertisement -

Siste nytt

Mest lest