Drømmekveld på Dybingen

0
1967
Utsikt mot horisonten fra Dybingen. Foto: Lars Verket (2021)

Utenfor Kristiansand sentrum finner vi Dybingen, eller den gamle «badeøya». I dag må du ha egen båt, og 9 kajakkpadlere overnattet her første helgen i juli. Helt alene!

Det er ganske rart å tenke på, fordi Dybingen ligger veldig nært sentrum. Faktisk er det bare 1730 meter i luftlinje fra enden av Markensgate (gågata i Kristiansand) til leirplassen på bildet nedenfor. Så her snakker vi bynært friluftsliv med horisont i sør og industri i nord. Danskebåten som dundrer forbi kl 08 om morgenen. Men, vi har hatt mange fantastiske kvelder her, og denne turen var kanskje den flotteste hittil. Dybingen har store sletter til telt, og det kan fint være 3-4 grupper her samtidig.

Kveldsstemning på Dybingen. Panorama med mobiltelefon. Trykk på bildet for større versjon. Foto: Lars Verket (2021)

Dagen etter våknet vi til lett regn, men så ble det stille og en herlig frokost på svaberget. Alt sammen på under ett døgn. Nytt av året er helt ny grill på Dybingen.

Frokost på svaberget. Legg merke til at utsikten nordover er til industri. En padleperle midt i sentrum av Kristiansand! Foto: Lars Verket (2021)

Dybingen er undervurdert! Den kan også lett brukes hvis du padler ut på kvelden, og skal være tilbake på jobb igjen kl 08 om morgenen. Da snakker vi nærfriluftsliv på sitt beste!

Flere bilder? Da kan du besøke galleriet: Dybingen – padleperle

Oppdatert: Juli 2021

Forrige artikkelFeltarbeid i Telemark III
Neste artikkelKystfriluftslivet trues

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her