Schweigårdsholmen

0
979
Leir 1 på Schweigårdsholmen. Begge leirene kan bruke stranden litt til venstre i bildet. Leir en er der teltet står, mens leir 2 er litt inn i skogen. Trykk på bildet for større versjon.
Foto: Lars Verket (2021)

Rett overfor «nødhavnen» på Oterøy har vi nå funnet to små leirplasser som på ingen måte er noen nødhavner. Her er det nok populært med båter i sesongen, men antagelig bruker ikke båtene de helt samme stedene som kajakkpadlere på Schweigaardsholmen. Vi har merket av to steder:

Leir 1: Her lander du på sandstrand/tang, og som du ser på bildet øverst på siden er det kort vei å gå til leiren. Den er delvis på svaberg, og litt på gress (du kan få ned 3-4 barduner). Leiren er utsatt for vinder mellom N og Ø, men egner seg altså godt for den dominerende SVen. Det er toalett i nærheten. Du finner leiren her:
58.874374 9.541485

Leir 1 sett fra drone. Trykk på bildet for større versjon. Foto: Lars Verket (2021)

Leir 2: Her kan du bruke samme landing som over, eller gå inn fra bukta som vender mot V. Omtrent like langt. Da kommer du til et flatt område med gress og trær. Her er det plass til et par telt og flere hengekøyer. Denne leiren er så skjermet at du vil få fri fra alle vindretninger, og det er litt kortere til toalettet enn i leir 1. Denne leiren ligger her:
58.874083 9.540663

Leir 2. Her ser det kanskje ganske kaotisk ut, men du finner plass til et par telt, og flere hengekøyer her. Foto: Lars Verket (2021)

Oppdatert: Juni 2021

Forrige artikkelPadlebrygger
Neste artikkelLaukøya

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her