Odderøya

0
847
Utsikt fra stranden ved leiren. Du lander på langgrunn sandstrand, og har utsikt til bl.a. Dvergsøya. Foto: Lars Verket (2021)

Odderøya er Kristiansands stolthet, og er forbundet med bro flere steder inn mot byen. På denne siden av øya er det et stort friområde, og 1. mai 2021 ble det lov å ligge i telt/hengekøye i dette området. I skoleferien må du ta ned teltet mellom kl 09 og 20, ellers gjelder de vanlige reglene i Friluftsloven.

Stedet vi har valgt ut heter Kolerakirkegården, og her har du en lang gresslette som går mellom to sandstrender. På de varmeste dagene er dette området godt besøkt, og det er derfor viktig å ikke være til fortrengsel/privatisere området i høysesongen. Vi har valgt ut bukten mot SØ som meste egnet for telt. Denne delen av ormådet blir mest brukt til rasting, og ikke så mye til bading. Da er det mer populært å bruke stranda i andre enden av sletta som vender mot N. Her har du også fin utsikt mot byen og Bendiksbukta. Bendiksbukta er kjent fra bl.a. Quart-festivalen. Her er det også fin gresslette, men her er det såvidt vi skjønner fortsatt teltforbud.

Strand som vender mot nord med utsikt til byen. Her er det også mulig å sette opp telt mellom toalettet (midt i bildet) og stranden, men vi anbefaler ikke dette i sommersesongen.
Foto: Lars Verket (2021)

Leir 1: Denne ligger altså mot sandstranden i SØ, og er dermed utsatt for vinder i fra SØ, og litt bakfra (N). Men, du er godt skjermet for SV og V her inne. Telting skjer på gress, og du kan finne plasser til hengekøye på begge sider av denne gressletten. I N mellom bunkersanlegg, og i sør må du første gå opp veien ved toalettet, og så gå første avstikker til venstre. Da har du utsikt ned på kajakkene, og fantastisk utsikt mot soloppgangen.
58.135463 8.009705
Fra leiren er det mulig å spasere inn til byen for å proviantere, selv om det kanskje er enklere å ta dette fra Bystranda på vei til Odderøya. Ved Bystranda ligger det flere dagligvarebutikker et drøyt kvartal unna.

Leir 1: Flott gressplen med bord i nærheten. Her er det plass til mange telt. Toalett bak mur bak i bildet. Foto: Lars Verket (2021)

Oppdatering juli 2021: Det er veldig gøy å se at folk bruker dette stedet, og hittil har vi ikke registrert padlere. Stort sett er det rent og pent, og det eneste som ikke går helt opp er at 09 virker litt tidlig å være ute av teltene. Men, sånn må det være for at området skal kunne brukes av alle målgrupper i sommerferien/fine dager. Husk at hensynsregelen i Friluftsloven triumfer teltregelen! Her er et bilde vi har fått lov å bruke av Marianne Løvseth som hadde en fin natt her med utsikt mot byen:

Bynær teltnatt. Foto: Marianne Løvseth.

Oppdatert: Juni 2021

Forrige artikkelOm kajakkinteresse på NRK P2
Neste artikkelPadlebrygger

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her