Feltarbeid Telemark

0
1228
Blikkstille hav syd av Klokkersundet. Foto: Lars Verket (2021)

Så var det nye dager med feltarbeid i Telemark, og padleleden mellom Skien og Risør tar form. Denne gangen ble det tre dager med utsjekking av gamle og kjære steder.

Første dagen ble Melbyfjorden padlet, og det ble gode stopp i Daumannsbukta og på Såstein. Jeg har fremdeles ikke klart å finne noen teltplass her, men har laget en artikkel om Kunst på Såstein. Her ligger det litt info om øya, og et tips til hvor det er enkelt å komme i land i sør.

De to neste dagene fikk jeg selskap av Atle, og som dere ser på toppen av siden var det greie forhold da vi startet. Det var ikke vanskelig å bli enige om å ta en softis i Valle:

VALLE: I valle er det matbutikk og softis mm. Lave brygger med trekant som egner seg godt for kajakk – selv om vi var de eneste kajakkene i bryggeanlegget. Foto: Lars Verket (2021)

Ferden gikk så videre mot Fossingfjorden, men det ble for kjedelig/varmt. Så vi la turen inn i øyeldoradoet N for Langøy for å sjekke ut trange passasjer og massevis av øyer. Det ble gjensyn/kvalitetssikring av en del leirplasser – bl.a. er nå både Kirkeholmen og Kjeholmen oppdatert med nye bilder. Dette er et skikkelig padleeldorado, med flere smale kanaler:

SNIRKLING: Området N av Langøy i Kragerø er et eldorado for snirkling med kajakk. Foto: Lars Verket (2021)

På kvelden slo vi oss til på Kirkeholmen, og det ble en kort flytur med dronen for å vise frem leiren ovenfra:

Kirkeholmen – teltene står i skogen rett nedenfor toalettet midt i bildet. Dronefoto: Lars Verket (2021)

Dagen etter ble det litt mer utforskning i dette området, og så bega vi oss på vei tilbake. Kragerøs skjærgård har mye å by på, og det blir nok ikke altfor lenge til neste tur!

Oppdatert: Mai 2021

Forrige artikkelKunst på Såstein
Neste artikkelStorenes

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her