Kunst på Såstein

0
1663
Kunst på Såstein i Bamble. Foto: Lars Verket (2021)

På Såstein i Bamble er det kommet kunst, og det er eiendomsinvestor Christian Ringnes som står bak. Han kjøpte hele Såstein i 2014, og er kjent for skulpturparken på Ekeberg i Oslo.

Skulpturen er satt opp helt N på øya, vendt mot Steinsundet. Den er ca 2 meter høy, så du ser den enkelt på vei gjennom Steinsundet. Den er veldig naturtro på avstand, men sitter jo helt stille. Kanskje kan den ha en avdempende effekt på farten i sundet? Det hadde jo vært fint for oss padlere, og enda en effekt av god kunst!

Såstein er ellers kjent for at det var her tankskipet «Full City» gikk på grunn i 2009. Store deler av øya er friområde, og lille Såstein er fuglereservat. Kanalen mellom lille og store Såstein kan padles utenom fredningstiden. Sørsiden av Såstein er godt besøkt av båter, og det er satt opp to toaletter her. På land er det veldig kupert, og vi har ikke funnet noen teltplass her enda. I Forvaltningsplanen til Skjærgårdsparken Telemark fra 2006 står det at man skal utbedre sti og at en ønsker å rydde plass til telt. Og sette opp infoskilt. Mulig noe av dette er gjort, men vi har ikke funnet det enda.

Øya har også en merket tursti som vi gikk litt av, men vi har ikke funnet kart over hele traséen.

Merket tursti på Såstein. Dette skiltet sto ca 50-100m fra landingen nedenfor. Foto: Lars Verket

Ved siste besøk fant vi en bukt der det er greit for kajakk å lande, og du kan finne teltplass på svaberg ganske i nærheten av. Den er likevel så værutsatt at vi har valgt ikke å ta den med i kartet. Du finner bukten her: 58.965790 9.703925

Grei bukt til landing av kajakk. Foto: Lars Verket (2021)

Linker:
Det finnes en del stoff i lokalaviser om både Christian Ringnes, Såstein og skulpturen. Alt dette ligger dog bak betalingsmurer.

Oppdatert: Mai 2021

Forrige artikkelKaldt vann
Neste artikkelFeltarbeid Telemark

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her