Padlepåske 2021

0
865
Påskepadling kan by på stille hav-vidder. For interesserte ses Stråholmen til venstre og nordspissen av Jomfruland til høyre.
Foto: Lars Verket

I år gikk turen til Bamble og Kragerø. Dette området kalles også «Helgelandskysten i Sør-Norge«, og det er ikke uten grunn. Her finner du et utall med øyer, og området egner seg veldig godt til padling i kajakk. Klassiker-perlene i dette området er Stråholmen og Jomfruland som du kan skimte i bildet over.

Første dagsturen denne påsken gikk til Stråholmen, og vi gikk en tur inn til den gamle losbebyggelsen på øya. Også i år var det teltere her i påsken, og vi så hele seks padlere på havet denne dagen. Vi var tre i følget, så dermed ble det ni tilsammen. Og det herlige: Ingen vannscootere! 9-0! God start på sesongen! Selv om det var noen som hadde fått ut motoriserte fartøy allerede – her med Flesa i bakgrunnen:

På vei tilbake til fastlandet passerte vi varden på Flesa. Foto: Lars Verket

Den neste turen gikk til Jomfruland, og besøk her er alltid fint. I år blir det bygget nytt fugletårn nord på øya, og det er atskillig høyere enn det gamle. I påsken var det ikke ferdigstilt enda, men vi kommer tilbake med mer info når det er åpnet. Vi var for tidlig ute for å se hvitveis, da hovedsesongen for det er fra midten av april til begynnelsen av mai. Likevel fikk vi med oss noen blåveis her og der. Dessuten dukket det opp en ny spot for telt og hengekøye (58.878414 9.609710). I fjor fant vi aldri ut av reglene rundt dette, da det var så mange forskjellige regler å forholde seg til når det kommer til overnatting. Den ene slo ihjel den andre. Vi har ikke tenkt til å gi oss, så følg med på oppføringen om Jomfruland utover i sesongen.

På vei hjem fra Jomfruland padlet vi gjennom denne passasjen mellom Parisholmane NV for Øitangen. Foto: Lars Verket

Den siste dagsturen på årets padlepåskeferie gikk i nærområdet, og vi rundet Østre Rauen, før vi padlet tilbake til Skarveset, Toner og Østre- og Vestre Holmen. På denne turen var det også flere fine stemninger, ikke minst på vei utover til Østre Rauen:

Østre Rauen skimtes til venstre i bildet. Tittel på bilde: «SJELEGLITTER». Foto: Lars Verket

Stedene langs denne kyststrekningen er magiske, og her er også dyreliv. Vi pleier å se sel, men i år så vi også nise på 2 av 3 turer. De er jo ikke så lette fange, men denne gangen klarte jeg å få halefinnen «nesten» med på et bilde. Dette var innenfor Askholmane – rett syd av Flesa:

Nise med solglitter på ryggen. Foto: Lars Verket

Alt i alt ble dette en fin «sesongåpning», selv om sesongen er åpnet for lengst. Flere bilder ligger i albumet «Påskepadling 2021«, så hvis du trenger flere bevis på at padlepåske er tingen – så er du velkommen innom galleriet! Fotomessig var det helt klart mest spektakulært da horisonten forsvant noen minutter:

Horisonten ble borte – og padleren henger i løse lufta. Foto: Lars Verket

Oppdatert: 6. april 2021

Forrige artikkelVisit Sørlandet
Neste artikkelNRK Sørlandet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her