HjemGrimstadGrimstad Bys Vel

Grimstad Bys Vel

Nettside – skjermdump 16.11.2020

Hva hadde skjærgården i Grimstad vært uten Grimstad Bys Vel. En ting er sikkert: Den hadde vært veldig annerledes. Her kan du lese litt mer om Byselskapet, og hvordan de har formet denne fantastiske skjærgården.

Du kan lese mer om dem på websidene, men vi vil gjerne fremheve følgende avsnitt fra hjemmesiden:
«Allerede i 1920-årene begynte Selskapet for Grimstad Bys Vel med oppkjøp av eiendommer i byen og skjærgården utenfor – i en tid hvor tomteprisen ble vurdert ut fra verdien som utmarksbeite.
Deler av Marivold, Store Hampholmen og Maløyene ble kjøpt inn, og dermed var grunnlaget lagt for det videre arbeidet. Eiendomskjøpene startet takket være private gaver, og det er medlemmene som gjennom donasjoner, kontingent og dugnadsinnsats finansierer selskapets virksomhet. Selskapet har også noe leieinntekter.
Holmene i skjærgården tilhørte gårdene i distriktet, og hver holme hadde gjerne hadde flere eiere. Del for del og holme for holme ble i årenes løp ervervet. Mesteparten av skjærgården og store deler av er Marivold nå er i Byselskapets eie. Det samme gjelder de bynære arealene Binabben og Vardeheia og friområdene Grooseneset og Morviga. Alt dette er i dag friområder til glede for både fastboende og besøkende.
Byselskapet driver kontinuerlig med vedlikehold og opprusting av våre områder, så de skal være tilgjengelige for alle. Etter at skjærgårdsparken ble opprettet i 1977, er en vesentlig del av skjærgården sikret for allment friluftsliv.»

Dette er jo en fantastisk gave til oss padlere! Du kan lese mer om hva Grimstad Bys vel gjør i skjærgården på hjemmesidene deres. De har også stått for en rekke bokutgivelser gjennom årene. Vi gleder oss allerede til neste besøk i dette fantastiske padleeldoradoet!

Annen info:
Offisiell hjemmeside: Grimstad Bys Vel
Facebook: Selskapet for Grimstad Bys vel – Byselskapet

Oppdatert: Nov 2020

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Følg med!

1,312FansLik
1,183FølgereFølg
- Advertisement -

Siste nytt

Mest lest