HjemFerskvannStorsjøen

Storsjøen

Stille septemberdag i Storsjøen. Foto: Lars Verket (2020)

Vi har vært en snartur på Østlandet og padlet i Storsjøen i Sør-Odal kommune. Her finner du et mange muligheter for padleturer og utsetting. Vår tur gikk bare over en dag, og vi startet i båthavna ved Ringås (60.338238, 11.643126). Herfra padlet vi SØ langs Engene, og var en snartur innom Stortjennet. Videre sørover langs Engene, før vi rundet Hølnabben og kom inn i Seimsjøen. Denne sjøen er nevn i en sang av Øystein Sund, og det handler om gjedde. Du kan ta stor gjedde her, og det er grunt. Vi så bølger etter flere større fisk da vi padlet nordover i Seimsjøen, og inn i Grunnsjøen. Så kom vi ut i Storsjøen. Her padlet vi langs Øyen, og passerte en fin sandstrand:

Øyen i Storsjøen. Foto: Lars Verket (2020)

I bakkant av stranda er det ingen opplagte teltplasser, men inne i skogen til høyre i bildet ovenfor er det et par fine teltplasser. De finner du her:
60.355164 11.646174

Herfra fortsatte vi videre NV til Rovøya. Dette er en populær øy i Storsjøen. Særlig sørenden er fin, med svaberg og sandstrand. Opparbeidet bålplass og telt på gress både på Odden og rett inn i skogen. Den finner du her:
60.365088 11.618883

Utsikt mot sydspissen av Rovøya. Teltplass både på grus og gress. Fint også for hengekøye. Foto: Lars Verket (2020)
Utsikt nordover fra sydspissen av Rovøya. Bålplassen er den samme som på bildet ovenfor. Foto: Lars Verket (2020)
På vestsiden av sydspissen lander du på grus/småstein. På østsiden er det også en liten sandstrand og svaberg. Foto: Lars Verket (2020)
Hvis det blåser kan du trekke litt inn i skogen. Her er det også fine teltplasser og mange muligheter for hengekøye. Foto: Lars Verket (2020)

Hvis det er «opptatt» på sydenden er det også en fin plass på vestsiden av øya. Her er det fine svaberg, og plass til et par telt med svak hellning. Fantastisk plass for ettermiddagssola! Den finner du her:
60.366414 11.616109

Fine svaberg – litt dårlige teltplasser i bakkant. Foto: Lars Verket (2020)

Etter gode pauser på Rovøya la vi kursen mot syd. Det var lite vann denne dagen, så vi kom ikke mellom Ørderholmen og Øyen. Det var heller ikke mulig å padle inn i Nord-Nora, og vi måtte syd for Jordfeta for å komme inn i Vesleåa. Så var det rolig padling bort til båthavna i Ringås igjen. En fin rundttur!

Inn Vesleåa etter en passe lang og fin dagstur. Foto: Lars Verket (2020)

Vel tilbake viste GPSen 18,5 kilometer, og hvis du ikke går inn i Stortjennet kan du trekke fra en drøy kilometer.

Annen info:
Odal kano og fritid AS har laget et padlekart med utvalgte leirplasser og noen padleturforslag.
Visit Odalen
DNT Odal

4 KOMMENTARER

    • Her må du nesten se oppslag – det er ikke umulig at det endrer seg gjennom sesongen. Eller ta kontakt med de som driver båthavna.

      • jeg fant en gratis parkering lengre nord. I Sand, vid siden av Odal Kano and Leisure AS finnes en svær parkeringsplass som er gratis. Det er lett og bære ned kajakken til en sand strand.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Følg med!

1,312FansLik
1,183FølgereFølg
- Advertisement -

Siste nytt

Mest lest