Felttur til Ogge 2020

0
1961
Stille padling i Ogge – i trange kanaler og blant drøssevis av øyer. Foto: Lars Verket (2020)

Endelig ble det mulig å komme tilbake til Ogge siden boka «Padlegleder i sør» fra 2006. Vi visste jo at det hadde skjedd en del endringer, og på forsommeren oppdaterte vi litt ut i fra info fra folk som er kjente der og padlekartet over Ogge. Nå var det klart for kvalitetssjekk, og i løpet av to døgn ble det gjenfunnet/oppdaget hele 17 teltplasser(!)

Dermed blir det en helt ny oppføring for Ogge her på Padleperler.no. Ogge er landskjent for sin egnethet for padling i kano og kajakk, og her hentes også VOSS vann ut fra. Så vannet skal være drikkendes. Jernbanen krysser og går langs vannet, og det er ikke altfor mange steder i landet at du kan padle jernbanen. Det kan du i Ogge, slik som her:

I Ogge kan du padle under jernbanen, og det er sikkert bra med lyd når Sørtoget passerer! Foto: Lars Verket (2020)

Noen sier Oggevann, men det er den nedlagte togstasjonen. Vannet heter bare Ogge, og det er viktig blant kjennere. I løpet av de to døgnene møtte vi en klasse med friluftslivsstudenter fra UiA, og på litt avstand ble det oberservert et par andre padlere. De første dagene av september. Ellers var det stille.

Fornøyde friluftslivsstudenter fra UiA i Ogge. Foto: Lars Verket (2020)

Oppdatert: 2020

Forrige artikkelPadlekart Midt-Norge
Neste artikkelFeltturer i Bamble

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her