God padlesommer!

3
5587
Skrataholmene i Krager, Telemark og Vestfold. Foto: Lars Verket (2009)

Siden høsten 2019 har vi jobbet med å digitalisere fem forskjellige padleguider for Sør-Norge, og i dag – 1. juli 2020 – ble vi ferdige! Det betyr at det er over 900 telt i kartet over Sør-Norge, og at disse er klikkbare med mer informasjon og bilder. Du finner kartet på sorlandet.padle.guide – eller du kan velge fullskjermmoduse fra dette kartet:

PADLEPERLER
I starten var fokuset på å få publisert leirplasser fra kysten av Agder. Så fulgte Telemark og hele Telemarkskanalen. Til slutt to strekninger av kysten syd i Rogaland. Kommunenen langs kysten har fått egne kategorier, f.eks. Bamble og Kristiansand. Det samme har Telemarkskanalen. Du kan også bruke søkefeltet på å søke opp øyer, for eksempel Dybingen.

Fokuset på padleperler (leirplasser) skyldes at vi elsker å være ute i naturen gjennom døgnet, så derfor er opphold i natur viktig. Dette gir sterke naturopplevelser, og er en viktig grunn til at vi er opptatt med å utfordre teltforbudene langs kysten. Fra 18.6.20 er det nå lov å telte på deler av Jomfruland!

Kveldsstemning på Dybingen. Foto: Lars Verket (2020)

PADLETURER
Det siste halvåret har vi også jobbet med padleturer. I tillegg til Telemarkskanalen er flere ferskvann beskrevet i alle de tre regionene, og også en del padleturer i Kristiansand kommune. En inngang til ferskvannene kan være innholdsfortegnelsen i bøkene «Padleperler i sør» og «Padleguide for Dalane«.

PADLETEMA
Her finner du informasjon om (nesten) alle fyrene mellom Egersund og Langesund. I tillegg oppskrift på pannebrød, artikkel om bæring og trilling, ABC til hengekøye m.m.

Bilde fra utstillingen «Med telt og kajakk langs Agderkysten» som henger i Arendal Bibliotek hele sommeren. Foto: Lars Verket

PADLEKART
Her har vi prøvd å samle ressurser om padling fra hele Norge. Padleled i Vestfold er vel det mest kjente, men nå kommer Oslofjorden, Telemark og Agder etter. Padlekart for Kristiansand kommune kommer i juli hos DNT Sør. Her er det stort trykk om dagen, og mange nye områder i Norge vil få egne padlekart i årene som kommer.

Vi har hatt stor glede av å samarbeid med Padlekart.no her i Kristiansand om fremvisning av informasjonspunkter fra Padleperler.no. Slik ser det ut – bruk menyen oppe til høyre i kartet for å få frem forskjellig typer av informasjon. Der kan du f.eks. finne P-plasser med kjørebeskrivelse, og de samme leirplassene som her på Padleperler.no.

Teknisk
I padleguidene ble GPS-punkter enten angitt som desimalminutter eller UTM/WGS84. Siden siste padleguide har det gått nesten 10 år, og i denne perioden er desimalgrader blitt mer og mer vanlig. Særlig fordi Google bruker dette til alt. Så hvis du har et punkt angitt med desimalgrad, så kan du bare kopiere det inn i Googlemap og få fx kjøreanvisning til en P-plass eller vise en leirplass.

Økonomisk
Arbeidet med Padleperler.no er stort sett gjort på fritiden, selv om det har blitt noen oppdrag som er generert ut av prosjektet, blant annet med DNT Sør. Midt-Agder Friluftsråd har støttet digitaliseringen av heftet «Padleperler i sør». Vi har gjennomført en Spleis som avsluttes 3. juli. I skrivende stund har det kommet inn litt over 20.000,- Til slutt er det også mulig å VIPPSe når som helst (Padleperler.no/Verket digital info) – vi er veldig takknemlige for alle bidrag!

Veien fremover
Mye av datagrunnlaget her på Padleperler.no er gammelt, så vi er i full gang med kvalitetssikring. I alle oppføringer står det «oppdatert», og du ser der nå vi sist var innom. Mange av perlene i Kristiansand er oppdatert i 2020, og Bamble og Kragerø blir neste satsningsområde. Tusen takk for at du har lest helt hit! Spre gjerne adressen Padleperler.no i dine nettverk!

Vi ønsker deg en fantastisk padlesommer, og håper du får nytte av Padleperler.no!

Oppdatert: 1. juli 2020

Forrige artikkelNy padlebok for Kristiansand
Neste artikkelPadling som samfunnskritikk

3 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her