Tur til Vassøyene

0
973
Søndre Vassøy – en skikkelig perle!

Helt vest i Kristiansand kommune ligger Vassøyene. Søndre Vassøy er veldig godt besøkt, og egner seg både for båtfolk og padlere. Nordre Vassøy er også populær, men her har du mange flere kanaler og bukter du kan velge mellom. Noen av disse egner seg kun for padlere. Nordre Vassøy er også spennende å utforske til fots.

Vi har startet turen fra friområdet på Rivenes. Her er det også turstier. Padleturen bort til Vassøyene skjer i et øyeldorado, så det er fort å gå litt i surr med kartet. Det er såpass mange gode holdepunkter i sør, at du finner frem likevel. På grunn av alle øyene her er det stort sett i skjermet farvann.

Kveldsstemning på Nordre Vassøy. Trykk på bildet for større versjon. Foto: Lars Verket (2020)

Øygruppen Udvår ligger øst av Nordre og Søndre Vassøy. Padleturen ut hit kan legges til anbefalt turforslag, men da er du i mer krevende farvann. Udvår er en flott uthavn med bebyggelse i kilen som vender mot NV.

Turforslag
Vi starter ved Rivenes og padler SV gjennom et mylder av øyer. Så passserer vi utløpet av Trysfjorden, og padler helt vest til Ålo. Deretter sørover på vestsiden av Fugløy og ut til Søndre Vassøy. Herfra over til Nordre Vassøy. Rundt denne og nordvest inn Kumlefjorden til vei.

OBS-punkter:

  • Ingen på inntegnet kart.
  • Utvidelse til Udvår: Strekket ut til Udvår er delvis utsatt for vind, og er langt.

Turdata:

Lengde: ca. 12.5 kilometer. Rike muligheter for utvidelser.

Utsetting/parkering: Friområdet Rivenes har fin sandstrand og parkering. I vest kan du hentes ut ved Eid i Kumlefjorden (Vei 3980). Herfra er det ikke langt over i Harkmarkfjorden i Lindesnes kommune.

Overnatting: Rivenes, Hellersøy, Nordre Vassøy og Søndre Vassøya her teltplasser. 

Sandstrender: Rivenes og Søndre Vassøy.

Annen info: Rivenes har også turstier.

Nivå:  Enkel (utvidelsene er Middels til øyriket og Krevende til Udvår.)

Oppdatert: 2020

Forrige artikkelTur til Hundsøya
Neste artikkelTur til Tjamsøya

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her