Tur til Hundsøya

0
1491
På Hundsøya er det bygget lavvo med ovn! Foto: Lars Verket (2020)

Turmålet Hundsøya ligger vest av Ny-Hellesund. Underveis får du oppleve litt av øyrikdommen i dette padleparadiset. Utenfor Høllen finner du blant annet Kjeøyene. Her er det flere fine steder å gå i land (også overnatte). På utsiden av disse øyene blir du mer utsatt sørover til Hundsøya. På Hundsøya har Norges Jeger og Fiskeforbund – avd Søgne (NJFF) satt opp en lavvo i tre med ovn(!). Så her er det mulig å komme skikkelig under tak. Landing med kajakk er enklest i bukta i nordvest. 

På veien tilbake passerer du Langøya. På gode dager anbefales en avstikker til sørsiden av øya. Her er det en stor stein som har plassert seg på samme måte som Kjeragbolten, og du kan komme under den med kajakk. Det kan også være en ekspedisjon fra landsiden, ved at du går fra brygga i N og ut til bolten.

Den lokale Kjeragbolten – tilgjengelig både fra sjø- og landsiden. Foto: Lars Verket (2020)

Turforslag
Vi har tegnet inn start fra Høllen, men du kan både starte og slutte ved Søgne Kajakklubb sine lokaler. På vei sørover padler på østsiden av Kjeøyene og ut til Hundsøya. Siste delen av strekningen er utsatt for vinder mellom sør og vest. Fra Hundsøya går turen nordover igjen mellom Langøya og Skarpøya. På utsiden av Langøya ligger «Søgnebolten».  Så følges turen «Ny-Hellesund» inn til fastlandet, før turen avsluttes med å padle rundt Braneset og nordover til Søgne Kjakklubb.

OBS-punkter:

  • Siste strekningen ut til Hundsøya er eksponert.

Turdata:

Lengde: ca 11 km. Litt lenger hvis du tar med utsiden av Langøya. Kan kombineres med «Ny-Hellesund».

Utsetting/parkering: Utsetting fra Høllen – avgiftsparkering. Utsetting ved Søgne Kajakklubb – gratis parkering.

Overnatting: Indre Kjeøya, Hundsøya, Langøya og Braneset har mulighet for teltovernatting.

Sandstrender: Høllen har stor og fin sandstrand. Indre Kjeøya har sandbunn, men ikke strand.

Nivå: Middels

Forrige artikkelNy-Hellesund – et padleeldorado
Neste artikkelTur til Vassøyene

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her