Tur fra Marvika til Boen i Tovdalselva

2
1555
Innerst i Topdalsfjorden møter du rullebanen på Kjevik Lufthavn. Foto: Lars Verket (2020)

På denne turen får du både fjord og elv. Startpunktet i Marvika har mye forskjellig aktivitet. Blant annet holder Redningsselskapet (RSS) til her. Noen ganger kan du også se ubåter. I Topdalsfjorden er det noen få øyer, og før vi forlater fjorden padler vi rett foran enden på rullebanen til Kjevik lufthavn.

Hamresanden er kjent for sin lange strand og bading. Her kommer Tovdalselva ut, og du kan fortsette den helt opp til Boen bruk. Her er det en stor foss du ikke kommer forbi, og en fin plass for uthenting/lunsj. Selv om Tovdalselva renner ut i Topdalsfjorden, så er det sjelden sterk strøm her.

Turforslag
Denne turen går inn Topdalsfjorden og opp Tovdalselva. Den kan padles t/r, eller kombineres med «Tur til Drangsvannene».

Turdata:

Lengde: ca 15 km. Kan kombineres med «Tur til Drangsvannene», og også padles t/r. Ved mye vind kan du sette ut i Tovdalselva fra Hamresanden. Da er du skjermet hele veien.

Utsetting/parkering: I Marvika finner du både parkering og utsetting, og det samme ved Tveit Bygdemuseum sør av Boen. Underveis er det også grei uthenting og parkering på Hamresanden. 

Overnatting: Egner seg best som dagstur. Du finner eventuelt mulighet for camping på Hamre Familiecamping, eller staselig overnatting på Boen gård. Sistnevnte er med i «De historiske», og har egen brygge ned mot Tovdalselva rett før Boen bruk.

Boen gård – skikkelig idyll. Foto: Lars Verket (2020)

Sandstrender: Hamresanden.

Nivå: Enkel, kan være middels i Topdalsfjorden.

Forrige artikkelTur til Tjamsøya
Neste artikkelNy utstilling

2 KOMMENTARER

    • Jeg er ikke så glad i fart, så jeg ville sat at det er fint å bruke dagen på det. Hvis du tar det andre veien, så får du litt medstrøm.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her