Byglandsfjord

0
1236

Byglandsfjord byr på padling i vakre omgivelser. Ved sørenden av fjorden bør man være forsiktig og ikke komme for nær slusene. Det er ikke noe problem å unngå ved å padle på østsiden av fjorden. Her er satt opp markeringsbøyer. Det er flere øyer i fjorden og mange steder fine sandstrender.

For langturer sørover Byglandsfjord kan man begynne sør for Langeid etter utløp for Hekni Kraftstasjon. Da kan man padle fjorden på 2-3 dager. Alle steder er det enkelt å parkere. Det er også god bussforbindelse langs fjorden.

Avstand/beskrivelse:
Fra Kristiansand til Byglandsfjord er det ca 70 km. Det er flere steder å sette ut kanoen/kajakken:
– Ved bomstasjonen ca +2-3 km nord i vannet
– Bygland bro ca +5 km
– eller ved Neset Camping ca +8 km

Steder for strandhugg og overnatting:
Det er lett å finne steder på vestsiden av fjorden der det er mange fine sandstrender eller på små øyer underveis. Det er også flere campingplasser langs fjorden: Reiårsfossen Camp på Ose, Longerak Camping og Neset camping i sør.

Kart:
Bygland 1512 IV, Evje 1512 III og Austad 1412 I.

Otra nord for Evje

På denne strekningen renner elva stort sett stille og rolig og egner seg meget bra for padling. Langs elva er det fin natur med flere strender som er ypperlige plasser for bading.

Avstand/beskrivelse:
Padling kan startes rett sør for Syrtveitfossen, ca 70 km nord for Kristiansand. Parkering på Raftingsenteret, og følg sykkelsti ned til elva.

Bæringer:
Etter 100m er det et lite stryk. Ved padling vær bs på valsen på høyre siden i enden av stryket. Velger man bæring er det best på østsiden av elva. Elva svinger mot venstre etter ca 2 km. Hold til høyre side av elva da Vålerfossen kommer rett etter svingen. Gå i land på enden av moloen på høyre side av elva.

Annet:
Syrtveitfossen. Denne bør ikke padles på egenhånd, men under kyndig veiledning. Kontakt Troll Aktiv som liker like ved fossen på motsatt side av veien. Det er overnattingsmuligheter ved raftingsenteret i lavvo, hytter eller vandrehjem.

Oppdatert: 2006 (linker i 2020 til noen aktører. Vi har tatt denne beskrivelsen med, selv om den ikke holder den standarden vi gjerne vil levere her på padleperler.no. Vi håper å komme tilbake til mer detaljert beskrivelse av leirplasser og obs-punkter. Vi håper likevel at dette er bedre enn ingen info, og det er det ovenstående som sto i heftet «Padlegleder i sør» (2006).)

Forrige artikkelKilefjorden
Neste artikkelFra Kristiansand sentrum og sørover – Odderøya, Bragdøya og Andøya

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her