HjemFerskvannPadlekart over Ogge

Padlekart over Ogge

Padle- og turkart fra 2014.

I 2014 ga Birkenes Idrettslag ut «Padle- og turkart Ogge» i 1:20.000. Her finner du massevis av interessant informasjon hvis du skal ta turen til dette padleparadiset.

For de som ikke kjenner til Ogge, så kan vi informere om at det ligger i Iveland og Birkenes kommune. Innlandsvannet ligger 192 meter over havet, og er 14 km langt. Det som gjør dette vannet spesielt egnet for padling er det utrolig mange øyene, buktene, kilene og smale sundene. Det er blitt sagt at Ogge har 365 øyer, men bak på kartet står det at «det nok er en smule overdrevet». Uansett er Ogge et fantastisk padleeldorado i ferskvann:

Dagfinnsholmen – nesten helt nord i Ogge. Foto: Lars Verket (2006)

Hvor kommer navnet «Ogge» fra. På padleklartet står det at «Ogge kan tolkes på forskjellige måter. En rimelig tolkning er at navnet inneholder et ord som betyr «bakvendt». Det må henge sammen med at vannet har to utløp, og at størstedelen av vannføringen går ut der det heter Rett (Rettåna). Spesielt for Rettåna er at den renner i nordlig retning, motsatt av nesten alle andre elver på Sørlandet.»

I 2006 kom heftet «Padlegleder i sør» ut, og er nå under digitalisering for publisering her på Padleperler.no. Her er padleturen fra Ogge til Kristiansand sentrum beskrevet. Inntil videre har vi publisert bl.a. oppføringen om Ogge, og oppdatert med litt info fra kartet.

I kartet finner du nemlig flere angitte teltplasser enn det som var i «Padlegleder i sør». Her er det også angitt 4 rasteplasser med toalett og du finner spennende lesestoff på baksiden. Padleklartet er til salgs på Joker Vatnestrøm, men kan også bestilles fra DNT Sør og Midt-Agder Friluftsråd.

Oppdatert: Juni 2020

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Følg med!

1,312FansLik
1,183FølgereFølg
- Advertisement -

Siste nytt

Mest lest