Nytt feltdøgn

0
1002
Lars og Atle på vei over Topdalsfjorden med truende skyer i det fjerne. Foto: Nina (2020)

Det er nå midt i innspurten på et skriveprosjekt med tittelen «10 padleruter i Kristiansand», og billedtilfanget i Drangsvann var ikke allverdens. Derfor ble det ny tur ut i felt. Denne gangen fikk jeg selskap av Atle og Nina.

Vi la ut fra kajakklubben, og underveis fikk vi med oss en del P-plasser langs fastlandet (Bertes, Marvika, Narvika og Ronsbukta). I Marvika holder også RSS til:

RSS – Redningsselskapet – holder til i Marvika. Foto: Lars Verket (2020)

Det var ganske sterk nordlig vind da vi krysset øst for Varoddbrua, så god medvind. Så viste det seg at vi måtte padle rundt bryggeanlegget i Ronsbukta på utsiden, og da ble det heftig sjø med mye refleksbølger fra ytre brygge. Da begynte også regnet, så det var en litt småhutretete gjeng som padlet under broene og inn i Drangsvannene.

Vi hadde fått litt tips på forhånd hvor vi kunne finne litt gress til telt. Det er bra, for området er både kupert og bevokst. På Engelsholmen nesten innerst er det noen fine plasser. Her lagde vi middag (og da hadde regnet allerede slutta!), og fikk en god natts søvn i telt og hengekøye.

Nina tilbrakte natta i hengekøye, og var veldig fornøyd. Foto: Lars Verket (2020)

På vei tilbake var vi innom noen av de andre småøyene, og en av disse fikk navnet «Nina-øya». Her er det plass til flere hengekøyer og et lite telt. Selv om øya er så liten at du nesten ikke ser den i kartet. Se mer info i beskrivelsen om Drangsvannene.

Da vi kom ut av Drangsvannene padlet vi sydover i Topdalsfjorden langs Sømslandet. Mektig skue å se opp på Varoddbrua:

Padlere blir små i møte med slike trafikkmaskiner… Foto: Lars Verket (2020)

Motivinden økte på, og det ble en skikkelig treningsøkt videre sydover. Vi tok en liten pause på naturiststranda langs Sømslandet, før vi ga på mot Fuglevikstrand. Her var målet (og bonusen) og få med seg litt bilder og GPS-data fra Sømsgruva. Det ble et hyggelig og spennende gjensyn, og mange kule bilder. Her skal jeg dra tilbake med speilreflekskamera også, men dette panoramaet ble likevel bra:

Panoramabilde inne i Sømsgruva. Inngang til venstre og folk til høyre. Trykk for større versjon. Foto: Lars Verket (2020)

Sørlig vind er krevende for å krysse utløpet av Otra. Strømsjøen var flere steder over en meter høy, og vi padlet langs land på østsiden et stykke opp i Otra. Til tider var dette krevende nok. Så ferge over i stille vann, før vi padlet ned og ut på vestsiden. Ved å bruke denne metoden slipper du unna den verste sjøen, men dette er likevel ikke for nybegynnere.

Da var nesten alle bilder i boks. Noen dager senere tok jeg buss til Boen for å få tatt de siste. De eneste som manglet var nemlig bilder fra Boenfossen og området sydøst for den. Her ligger Boen Gård og Tveit Bygdemuseum:

Boenfossen. Denne delen av Tovdalselva må du trille fobi. Foto: Lars Verket (2020)
Boen Gård – en fantastisk perle! Foto: Lars Verket (2020)
Tveit Bygdemuseum. Foto: Lars Verket (2020)

Da er det klart for sluttføring av «10 padleruter i Kristiansand». Følg med!

Laget: Mai 2020.

Forrige artikkelDrangsvannene
Neste artikkelPadlegleder i sør

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her