HjemBokanmeldelseHengekøyeboka

Hengekøyeboka

Her fra Smedholmen i Kristiansand. Foto: Lars Verket (2020)

Det går en «hengekøyefarsott» over landet, og veldig mange debuterer med å overnatte i hengekøye i 2020. Korona må nok ta noe av skylda, men friluftslivet er stadig i endring. For å få en god opplevelse av en natt i hengekøye, kan det være vel verdt å ta en titt på artikkelen «ABC til hengekøye«. Her finner du mange nyttige tips og triks for nybegynneren.

Denne boka kan virkelig anbefales!

Når du er over nybegynnerstadiet, så må selve «bibelen» for hengekøyefriluftsliv være boka «The Ultimate Hang 2» av Derek Jensen. Det er en gjennomillustrert bok på 350 sider med fantastiske tegninger og tips. Selv erfarne «hengere» vil finne mye nyttig i denne boka. Her er hovedkapitlene:

  • Introduction to Hammock Camping
  • The Basic Set-Up
  • Advanced Hammock Camping
  • Anchor Points and Suspension Lines
  • Staying Dry
  • Staying Warm
  • Staying Bug Free
  • Making Your Own Hammock Gear

Boken er utrolig gjennomarbeidet, og mange av tegningene har mye humor i seg. En del av utstyrsoversiktene er mest amerikansk utstyr, men også Amok er nevnt! Tipsene er så mange, at her er det garantert mye du aldri har tenkt at du lurte på – som du likevel får svar på. Den siste delen om å lage eget utstyr setter vi spesiell pris på. Som Arne Næss sa: «Rikt liv – enkle midler.»

Hansen, Derek (2017) The Ultimate Hang 2
Mulig å bestille fra Hammocking.no til kr 249,-

Oppdatert: Mai 2020

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Følg med!

1,312FansLik
1,183FølgereFølg
- Advertisement -

Siste nytt

Mest lest