HjemLillesandSlåttholmen

Slåttholmen

Den ene av hyttene på Slåttholmen. Foto: Per Aage Gabrielsen (2020)

Rett S av Lillesand sentrum og V for Skauerøya ligger det en padleperle som ble oversett ved utgivelsen av «Padleguide for Aust-Agder» (2008). Her driver Midt-Agder Friluftsråd (MAF) sommerkafé og kystledhytte. Øya har rikelig med teltplasser, men ta hensyn og spør hvis hytte/kafé er i bruk. På SV-siden av øya er du lengst fra bebyggelse og nær et off. toalett. Antagelig kan du finne le for alle vindretninger. Her finnes også vann.

På infoskiltet ved brygga står det at Slåttholmen er på drøyt 30 mål, og er et sikret friluftsareal. Det eies av Lillesand kommune, og det er Midt-Agder friluftsråd som koordinerer bruken av hyttene. Navnet til øya kommer at at det tildigere var slåttemark her, og det betyr jo gode teltplasser. Det er dokumentert aktivitet her tilbake til bronse/jernalder, og det er to kulturminner på øya. På skiltet står det også at du er velkommen til å sette opp telt inntil to døgn (jmf Friluftsloven). Og selvsagt oppfordres det til sporløs ferdsel!

På Slåttholmen er det store arealer med gress, og telt er velkommen! Foto: Per Aage Gabrielsen (2020)

Her er koordinaten midt på øya:
58.2345 8.3670

websidene til MAF står det (28.4.20):

«Slåttholmen ligger fint til midt i Blindleias løp like utenfor Lillesand. Holmen har to hytter, hvor hytte-øst huser sommerkafé og hytte-vest er tilknyttet Kystled. Holmen er en viktig del av kystfriluftslivet i regionen. MAF har ansvaret for koordinering av bruk og aktiviteter i tilknytning til hyttene, samt skjøtsel og tilrettelegging av holmen i samarbeid med Lillesand kommune.
Kystledhytta kan leies for kr. 800,- pr natt. Hytta har 8-9 sengeplasser – dyne/pute til 6 personer, kjøkken med utstyr, kjøleskap og komfyr på gass, solcellepanel, biodo og vannpost på brygga. Ta med eget sengetøy/lakenpose, koppehåndkle, kjøkkenklut og mat. Grill/bålgrue utenfor. Forespørsel om leie rettes til Midt-Agder Friluftsråd på tlf 95 85 11 11 i vanlig kontortid.»

Oppdatert: April 2020 (Takk til HCJ for tips, og til PAG for bilder.)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Følg med!

1,312FansLik
1,183FølgereFølg
- Advertisement -

Siste nytt

Mest lest