Olavsholmen

0
1537
Leir 2 til høyre i bildet, med sandstrand rett nedenfor. Foto: Lars Verket (2020)

Rett utenfor Dvergsnestangen i Kristiansand finner du Olavsholmen. Her har vi padlet forbi gang på gang, og tenkt at dette er altfor kupert. Så endelig gikk vi i land, og ble overrasket! Her er det nemlig plass til telting, selv om det ikke er noen form for tilrettelegging.

På nordsiden av holmen finner du to plasser det er mulig å sette opp telt. Disse er selvfølgelig utsatt for vinder mellom NV-Ø, men det er jo oftest vind fra andre kanter her. Mellom Olavsholmen og Dvergsnestangen er det stor båttrafikk om sommeren. Her er det 5 knop, men det er de færreste som overholder dette. Vær derfor på vakt når du padler i dette området. Båtene kommer fort, og ikke minst vannscooterne…

Leir 1: Her lander du på stein/grus og det er grunt. Ikke langt fra landing finner du to hyller med gress. Den laveste er mindre vindutsatt enn den øverste. Antagelig er dette rester etter to hus, og her er det plass til flere telt på gress:
58.118322 8.057331

Dette er den øverste av de to hyllene med gress i leir 1. Landing ved leir 2 i bakgrunnen. Foto: Lars Verket (2020)
Ved leir 1 er det en litt større strand med en del stein. Landing ved leir 2 kan skimtes i bakgrunnen til venstre.
Foto: Lars Verket (2020)

Leir 2: Noen meter lenger øst for disse to hyllene finner du en slak gressbakke rett ved landing. Landing skjer på en liten sandstrand. I denne slakt hellende gressbakken kan du finne plass til ett lite telt som kan stå ganske så vannrett:
58.118439 8.058364

Leir 2. Foto: Lars Verket (2020)

Oppdatert: 2020

Forrige artikkelSynlighet
Neste artikkelRovodden

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her