Synlighet

0
1024
Rødt, gult og ikke minst orange synes veldig godt på havet. Foto: Lars Verket (2019)

Padlere befinner seg i farkoster på ca 5 meters lengde, og de er drøye halvmeteren brede. Ikke rager vi høyt heller; sjelden over en meter. Dermed blir det viktig å være godt synlig! Gode farger er rødt, oransje og gult. Mange kajakker er hvite under vannlinjen, og de synes også godt hvis kajakken ligger oppned i vannet.

Et annet godt tips er å ha fargede åreblader. Disse er i bevegelse, og blir godt synlige hvis de har skarpe farger. Du kan også klistre på reflekstape for å øke effekten.

Farge på bekledning har samme regler: rødt, oransje og gult synes veldig godt. Kanskje ser du ut som en klovn til slutt, men det er tross alt viktigst å være i live!

Om kvelden og natten er det enda viktigere å ta sine forholdsregler. Kajakkpadlere er pliktige til å ha en lyskilde ombord, og da minimum en lommelykt. Vi har gode erfaringer med rundtlysende lanterne på hodet, og/eller blinkende lys på ryggen. Noen oppfatter blinkende lys som nødsignal, men i følge Sjøfartsdirektoratet er dette ikke riktig. Blinkende lys er svært effektivt. Du blir sett, og batteriene varer 4-5 ganger lengre. Ta alltid med en ekstra lyskilde, slik at du har en reserveløsning!

Et hint helt til slutt: Mørkepadling er IKKE oppskrytt! Vi kommer tilbake til mørkepadling i en egen artikkel. Inntil da kan du lese denne: ABC til mørkepadling (adrenaline.no)

Oppdatert: 2020

Forrige artikkelBrød på stormkjøkken
Neste artikkelOlavsholmen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her