HjemPadletemaBrød på stormkjøkken

Brød på stormkjøkken

Nybakt pannebrød til frokost. Foto: Lars Verket (2019)

På fine morgener er det deilig å bake sitt eget pannebrød. Deg gir en flott start på dagen, og du har ferskt brød til lunsj også. For å lage to brød trenger du:

5 dl mel (ta det du har, men ikke over 50% grovt)
½ ts salt
1 ts bakepulver
1,5 dl vann
2-4 ss med olivenolje

Det tørre blander du i en boks/pose før du drar hjemmefra. En miks av grovt og fint mel anbefales, da har du energi lenger. Begynn med en drøy desiliter vann, og rør sammen deigen til en fast og fin klump. Det er bedre å starte med litt for lite enn for mye vann.

Bruk en flaske til å kjevle ut to runde og flate leiver. Bunnen på stekepanna er fin å kjevle på. Du kan også trykke ut leivene med hendene med litt trening. Så har du olivenolje i pannen, så det dekker bunnen. Varmen reguleres slik at det ryker litt, men for mye og mørk røyk tyder på for sterk varme!

Brødene smaker utmerket med syltetøy eller sjokoladepålegg! Hvis du er alene på tur, så kan du bare ta med det andre brøde til lunsj!

Det er mulig å variere denne oppskriften i det uendelige. I tillegg til forskjellige melblandinger kan du ha i diverse krydder. Dessuten kan du erstatte en del av vannet med Kesam, og vil da få et saftigere brød.

Når du lærer deg dette, så blir aldri 3 dager gammel kneip noe alternativ…

Prosessen ble også filmet av NRK i 2008, men nå er ikke lenger videoen tilgjengelig (selv om oppskrift og bilder er på plass)Tur.

Oppdatert: 2020 (Denne teksten sto opprinnelig i «Padleguide for Vest-Agder».

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Følg med!

1,312FansLik
1,183FølgereFølg
- Advertisement -

Siste nytt

Mest lest