Telemarkskanalen i kajakk

0
7730
På vei ut av siste slusekammer i Hogga sluse. Kajakk i kanalen er en opplevelse. Foto: Lars Verket (2009)

Å padle Telemarkskanalen i kajakk kan virkelig anbefales! Fra Dalen til Skien (havnivå) er det 105 km, og fra Skien er det ikke altfor langt ut til kysten. Her på padleperler.no finner du leirplasser både i Skien og Porsgrunn på vei mot horisontlinja og havet. Vi har også lagt inn en oversiktsartikkel med slusene underveis.

Det er helt klart vanligst å padle med strømmen i Telemarkskanalen, og vanlige startsteder er Dalen eller Kviteseid. De tre første vannene er lange, og kan være tunge med motvind. Strekningen fra Notodden og ned til Norsjø er lite padlet, og mange gir seg i Ulefoss uten å ta med nedre del av kanalen. Det er litt synd, for Norsjø har mange fine plasser – ikke minst Mikaelshulen. Strekningen fra Norsjø til Skien og videre til havet er heller ikke mye padlet, selv om det er fullt mulig. Du kan til og med padle i tunnel for å unngå industriområdet på Herøya!

Selve slusene er en opplevelse i seg selv. Send noen tanker til de som planla og utførte disse arbeidene med rå muskelkraft! Åpningstidene til slusene er begrenset, så sjekk disse før du drar. Utenom sesong må du regne med å trille forbi, og det er godt tilrettelagt for dette. Se egen artikkel om Telemarkskanalen og slusene. Her finner du info om hvor du tar opp og setter ut – samt lengde på trillingen. Selv om dere er flere anbefales kajakktrille. Bæring av fullastede kajakker er tungt!

I «Padleguide for Telemark» (2009) var Telemarkskanalen beskrevet, og vi har flyttet denne informasjonen inn hit på padleperler.no. Ikke all informasjon er oppdatert, men vi håper likevel at den kan være til nytte.

Her finner du oversikt over de forskjellige strekningene med leirplasser (ca 50 stk):

Telemarkskanalen inneholder massevis av histore, fin padling og gode leirplasser. Kanskje den leirplassen som har gjort sterkest inntrykk er lille Munken i Norsjø:

Trykk på bildet for større versjon. Foto: Lars Verket (2009)

Annen info:
Offisielt nettsted: Telemarkskanalen
Artikkel (Telemarkskanalen): Inspirasjon til padling i Telemarkskanalen (masse nyttig info)
UT.no: Sykkeltur langs Telemarkskanalen
Reiser&ferie: I kano gjennom slusene
adrenaline.no: Telemarkskanalen 2011 (kommer på padleperler.no)
adrenaline.no: Gjensyn med Telemarkskanalen – 2008 (kommer på padleperler.no)
adrenaline.no: Kanalferd med kano og kajakk – 2004 (kommer på padleperler.no)
Wikipedia: Telemarkskanalen

Oppdatert: 2020

Forrige artikkelTelemarkskanalen – slusene
Neste artikkelEigerøya

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her