Notodden – Akkerhaugen

0
1495
Notodden sentrum. Foto: Lars Verket (2009)

Strekningen fra Notodden til Akkarhaugen er nok ikke så mye padlet, men dette er også en del av vannveien i Telemark som strekker seg ned til havet. Dessuten er det vel på tide at flere padler til bluesfestivalen?

Tinne kan skape god strøm der den renner ut i Notodden sentrum, så vær oppmerksom på dette! Sauarelva kan være stri ved Blodstreng, men er absolutt mulig å padle med havkajakk begge veier. Det går bare ikke så veldig fort nordover… Da er det greit å tenke på at dette gjelder bare et lite stykke, og at motstrøm er god trening!

Blodstreng – her er det bra strøm, så god trening å padle nordover…. Foto: Lars Verket (2009)

Vi har merket av noen leirplasser underveis:

Leir 1: Den første leirplassen sydover Heddalsvatnet ligger på østsiden. Landing på svaberg, og plass til et par telt på gress/mose rett ved landing. Her er du utsatt for alle vinder bortsett fra Ø.
59.535100 9.285917

Leir 2: Litt lenger mot S finner du en leirplass på vestsiden av vannet. Her lander du på en liten strand, og finner plass til flere telt på gress mellom furustammene. Leirplassen er mest utsatt for vind fra S, men også Ø kan berøre leiren.
59.504267 9.295633

Leir 3: Rett før Heddalsvatnet smalner inn i S finner du en leirplass på østsiden igjen. Her lander du på store steiner eller svaberg, og finner plass til flere telt på gress rett innenfor. Denne leirplassen er utsatt for vind fra V-N.
59.491417 9.317200

Leir 4: I enden av Heddalsvatnet kommer vi inn i Sauarelva. Vi passerer stedet Blodstreng, og her har Sauarelva sterk strøm. Hvis du padler oppover anbefaler vi å holde nær land. Så dukker det opp en øy som heter Langøyr. Her kan du slå leir, men vær forsiktig ved flom og høy vannstand! Teltet kan slås opp på gress, og du er i le for alle vindretninger.
59.425033 9.311200

Leir 5: Du kommer litt høyere opp fra Sauarelva litt lenger mot S, på østsiden. Her er det tilrettelagt med en ganske stor gresslette med plass til flere telt. Landing skjer på sand/gress, og leirplassen er rett ved. Her er det turstier, og området er under utvikling. Sjekk eventuelt oppslag før du telter her!
59.416550 9.305683

Leir 5. God plass. Foto: Lars Verket (2009)

Fakta: (NB – fra 2009)

Kart:
Båtsportkart: Kartblad 9.
C-map: NO043-NO044 i 1:100.000. NO043-NO044 i 1:40.000
M-711: 725 Notodden og 719 Nordagutu

Campingplasser
C1: Notodden camping (litt opp Heddøla V for Notodden sentrum). Tlf: 3501 3310

Parkering: Bystranda rett V for der Tinne renner ut i Heddalsvatnet, og ved kajakklubben Ø for sentrum. I S er det P og ved Akkarhaugen brygge. Mellom disse er det flere brygger med mulighet for sjøsetting/uthenting – se båtsportkart.
Vann: Vannet i Heddalsvalsvatnet og Sauarelva kan drikkes, men drikkevann er også tilgjengelig i Notodden og ved Akkarhaugen.
Dagligvare: I Notodden og ved Akkarhaugen kan du proviantere.

Annen info:
Fløterbolig på flåte klar for overnatting i Notodden sentrum fra 2010.
Mer info: Telemarkskanalen
Notodden Blues Festival

Oppdatert: 2009/2020 (linker)

Forrige artikkelFlåbygd – Ulefoss
Neste artikkelNorsjø

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her