Sildevika

0
573
Sildevika. Foto: Lars Verket (2009)

På vestsiden av Bjønneslandet finner du Sildevika. Her er det en kystledhytte som drives av DNT Telemark. I tillegg er det store plener der du kan sette opp teltet.

Sildevika ligger svært flott til, med både svaberg og fin sandstrand. Kystledhytta har 12 sengeplasser (2009), og rustes stadig opp. Området har gode fiskemuligheter, og i sesongen kan du leie robåt. Så kan du få litt variasjon fra padlingen.

Har du lyst  på en kveldstur, så er kystledhytta knyttet til et blåmerket stinett på ca 10 km (2009). Det arbeides med å knytte Sildevika til kyststien i Vestfold. For å få oversikt over stinettet anbefales Turkart Porsgrunn 1:25.000 i Grenlandsserien.

Utenfor hytta er det tilgang på vann fra 1. mai til medio september. Telting er forbudt ved stranda og rundt husene, men N for hytta er det store gressarealer. Her er det satt opp skilt for hvor telting kan foregå.

Vi har merket av området i S og N.

Leir 1: Helt i S – rett bak skiltet om at telting er lov, lander du på siv. Her er det en sto gresslette som strekker seg nordover. Leirplassen er utsatt for vinder fra S og V.
59.049783 9.760500

Leir 2: Gressletten som begynner ved leir 1 strekker seg helt til leir 2, og det er lov å sette opp telt hele veien. Her i N lander du i en fin bukt med sandbunn, og kan finne le for alle vindretninger. Dette er en skikkelig perle av en leirplass! WC finner du ved kystledhytta.
59.051033 9.760017

Leir 2. Trykk på bildet for større versjon. Foto: Lars Verket (2009)

Annen info:
UT.no: Sildevika (er en del av kystleden i Langesundsfjorden)

Oppdatert: 2009/2020 (link) Ser ut som om leir 1 er litt feilplassert, og skulle vært midt mellom der den er og leir 2. Sjekker ut dette.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her