Siktesøyholmene

0
1017
To av leirplassene på Siktesøyholmene. Leir 2 til høyre, og den idylliske kjæresteplassen i leir 3 til venstre. Foto: Lars Verket (2021)

Dette idylliske øyriket ligger V av Siktesøya, og S av Risøya (som ikke er en egen øy, men navnet på syd-delen av Bjørkøya). Holmene er så små at de ofte ikke er navngitt på kartene, men både navnet Siktesøyholmene, Siktesøyskjæra og Risøyholmene beskriver området. Lokalt kalles området bare for Skjæra.

Her er det veldig moro å padle rundt, og vi har merket av tre små idylliske leirsteder.

Leir 1: På den største øya i V er det tilrettelagt med WC, og på detaljkart heter holmen Køyteholmen. På den vestligste leirplassen lander du på slake svaberg, og finner en liten gresslette i nærheten. Her er det litt blanding av gress/svaberg, så selvstående telt anbefales! Leirplassen er utsatt for de fleste vinder.
59.022433 9.758250

Leir 2: Litt Ø for leir 1 kan du lande på sandstrand i Ø og finne en stor gresslette innenfor. Her er det plass til mange telt, og du er litt mer i le enn leir 1. Gressletta strekker seg helt ned til bukta i S der leir 3 ligger. Til sammen egner disse tre leirplassene seg for en liten/stor gruppe.
59.022467 9.758633

Stor gresslette i leir 2 – har kontakt med leir 1 og 3. Foto: Lars Verket (2021)

Leir 3: S for den store plenen i leir 2 er det en liten bukt som du bare kommer inn i med kajakk. Her er det en liten gresslette med plass til 1-2 telt. I le for nesten alle vindretninger bortsett fra SØ. En skikkelig kjæresteplass. Fint mulig å gå bort til samme toalett som leir 1-2. Du finner denne plassen her:
59.021979 9.758713

Leir 3: Din egen lille bukt. Foto: Lars Verket (2021)

Leir 4: Så bytter vi øy til den største og sydligste øya i Ø. Den heter Granholmen på detaljerte kart, og her er det også tilrettelagt med WC. Her lander du på slake svaberg, og finner en liten og vindutsatt gresslette rett i nærheten. Leirplassen er delvis på svaberg, så selvstående telt anbefales. Leirplassen er kun skjermet for vind fra SØ.
59.020883 9.761283

Garnholmen – flott leir, men utsatt for vind. Foto: Lars Verket (2021)
Ilandstigning øst for leir 4. Legg merke til hva slags øyeldorado dette er – perfekt for padlere! Foto: Lars Verket (2021)

Oppdatert: 2009/2021 (Bilder, omskriving, ny leir 3, gammel leir 3 blitt nr. 4)

Forrige artikkelSiktesøya
Neste artikkelSildevika

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her