Siktesøyholmene

0
278

Dette idylliske øyriket ligger V av Siktesøya, og S av Risøya (som ikke er en egen øy, men navnet på syd-delen av Bjørkøya). Holmene er så små at de ofte ikke er navngitt på kartene, men både navnet Siktesøyholmene, Siktesøyskjæra og Risøyholmene beskriver området. Lokalt kalles området bare for Skjæra.

Her er det veldig moro å padle rundt, og vi har merket av tre små idylliske leirsteder.

Leir 1: På den største øya i V er det tilrettelagt med WC, og på detaljkart heter holmen Køyteholmen. På den vestligste leirplassen lander du på slake svaberg, og finner en liten gresslette i nærheten. Her er det litt blanding av gress/svaberg, så selvstående telt anbefales! Leirplassen er utsatt for de fleste vinder.
59.022433 9.758250

Leir 2: Litt Ø for leir 1 kan du lande på sandstrand i Ø og finne en liten gresslette innenfor. Her er det plass til flere telt, og du er litt mer i le enn leir 1. Til sammen egner disse to leirplassene seg for en liten gruppe.
59.022467 9.758633

Leir 3: Så bytter vi øy til den største og sydligste øya i Ø. Den heter Granholmen på detaljerte kart, og her er det også tilrettelagt med WC. Her lander du på slake svaberg, og finner en liten og vindutsatt gresslette rett i nærheten. Leirplassen er delvis på svaberg, så selvstående telt anbefales. Leirplassen er kun skjermet for vind fra SØ.
59.020883 9.761283

Oppdatert: 2009

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her