HjemPadleperlerSiktesøya

Siktesøya

Landing ved leir 1 – god plass. Foto: Lars Verket (2009)

Ø av Langesund og NØ av Langøya ligger Siktesøya. Dette er en ganske stor øy omgitt av en rekke holmer. Her er det tre bukter som egner seg ypperlig til leirplasser for padlere.

Leir 1: I V ligger Andedammen, selv om folk på Siktesøya mener dette er et navn bare sommergjestene bruker. Bukta heter egentlig Kalveholet. Uansett navn er dette et veldig idyllisk sted med store gressarealer. Landing skjer på fin sandstrand, og det er tilrettelagt med WC i nærheten. Her kan du finne le for alle vindretninger, og vi oppfordrer padlere til å ikke sette opp teltet helt i strandkanten i sommersesongen.
59.021167 9.768300

Leir 2: Så beveger vi oss til østsiden av Siktesøya. Ved Gardsbukta kan du lande på sandstrand på begge sider av odden. Sandstranda i S er den fineste. På innsiden er det en stor gresslette med plass til mange telt. Her er du i le for alle vindretninger.
59.020067 9.776600

Landing ved leir 2 og 3. Foto: Lars Verket (2009)

Leir 3: Det er teltforbud ved den fine stranden i S ved leir 2. Følg anvisningene på skiltet! Det går også inn en smal gresslette før du kommer til den store. Her er det også plass til noen telt, og du er nærmere vannet enn 2.
59.020033 9.777150

Leir 4: Litt lenger S på østsiden kommer vi til Svensvika. Dette er en svært populær lagune, og det er tilrettelagt med lang brygge. Her er det også vanlig å ligge på svai med båt. S i Svensvika lander du igjen på sandstrand, og finner en svakt skrånende gresslette. Der denne flater ut er det plass til flere telt. Her er du også i le for alle vindretninger.
59.016300 9.774033

Oppdatert: 2009 (Spent på å se om det er blitt noen endringer på teltforbudskiltet i leir 3.) Tilbake i leir 1 på vestsiden i 2021, men da var vi ikke på andre siden. Uansett er dette et området med mange fine teltplasser!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Følg med!

1,312FansLik
1,183FølgereFølg
- Advertisement -

Siste nytt

Mest lest