Frierfjorden øst

0
1302
På innsiden av Herøya kan du padle i tunnel! Foto: Lars Verket (2009)

Frierfjorden er et nødvendig onde for å komme til Telemarkskanalen. Her er det langt mellom leirplassene, og du må være på vakt for skipstrafikken.

Forfatteren vil anbefale padlere å holde seg unna området utenfor Herøya, og vestsiden av Frierfjorden. Passering av fjorden skjer best på nordsiden, og ved å padle tunnellen(!) S for Herøya. Herfra holder du østsiden videre sydover, og kan eventuelt krysse under Breviksbruene. Padler du mot Telemarkskanalen, så bør du beregne litt ekstra tid på grunn av motstrøm opp til Skien fra Frierfjorden. Særlig gjelder dette Porsgrunnselva N av Herøya.

Herøya. Foto: Lars Verket (2009)

Leirplassen på østsiden av Frierfjorden er genial når du kommer fra Skien på vei sydover (eller andre veien). Dette er siste mulighet for teltslagning før du kommer opp til Norsjø, hvis du ikke finner et sted innendørs i Skien.

Landing skjer på småstein, og det går en lang gresslette langs vannet. Her er det tilrettelagt med WC og tursti. Dette er ikke noen leirplass du blir værende på, men egner seg godt for en enkelt overnatting for å hente krefter før du drar videre mot havet/kanalen.

Leirplassen er utsatt for vinder fra SV-NV.
59.105617 9.648283

Oppdatert: 2009

Forrige artikkelBukkøya
Neste artikkelHåøya

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her