Toner

Toppen av Toner har fantastisk utsikt. Her mot Eggeløs og Mejulen (med den hvite stripa). Foto: Lars Verket (2009)

På Toner finner du Tonerkollen, et kjent landemerke i skjærgården mellom Langesund og Stråholmen. Med sin karakteristiske form er den godt synlig på lang avstand. Fra Langesund til Toner tar det ca 1 time og 30 minutter i kajakk (hvis Rognsfjorden er medgjørlig).

Tonerkollen er en markert topp, og strekker seg 56 moh. Fra tilrettelagt område i N går det sti opp til toppen. Fra toppen har du fantastisk utsikt over skjærgården. Kanskje ikke så rart at det var loser som bodde her før i tiden. De holdt til i bebyggelsen S på toner. Her var det en liten utkikkspost, men fra selve Tonerkollen hadde de kjempeutsikt over området.

Selv om Toner er kupert, har vi merket av to aktuelle leirplasser.

Leir 1: I N er det fine svaberg, og en liten kile for landing på sand/stein. Ved å følge kilen litt inn på øya finner du plass til ett lite telt på gress bak noen busker. Her er du i le for alle vindretninger, men ligger på litt ujevnt underlag. Denne er lite i bruk, og har grodd ganske godt igjen (2020)
58.950617 9.646117

Leir 2: Følger du stien (ca 300 meter) til topps på Toner kan du overnatte med formidabel utsikt. Her er det nemlig også mulig å få plass til et telt. Underlaget er mose/fjell, og du er delvis beskyttet for vind av noen trær. Dette er leirplassen for fine dager, og den egner seg ikke for padlere som går i søvne! Her er det nemlig stup på flere kanter…

Hengekøye på toppen av Toner. Her er det også plass til flere telt. Nytt i 2020 er tre nye fastmonterte benker med utsikt i forskjellige retninger. Trykk på bildet for større versjon.
Foto: Lars Verket (2020)

Siden 2009 har vi også ligget her i hengekøye, og det fungerer også fint! Utsikten om kvelden er fantastisk
58.948583 9.644150

Utsikt mot SV – helt ned til Jomfruland. Trykk på bildet for større versjon. Foto: Lars Verket (2009)

Oppdatert: 2009

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Følg med!

1,312FansLik
1,183FølgereFølg
- Advertisement -

Siste nytt

Mest lest