Kråka

0
1750
Rundt Kråka er det flere kule kanaler som du akkurat kan komme inn i/gjennom med kajakk. Foto: Lars Verket (2020)

Nord i Melbyfjorden ligger Kråka. Øya i Ø er Kråka natur- og fuglereservat. Her er det ferdselsforbud fra 15.4-15.6. Respekter dette! I 2009 var det sandstrand i leir 1, men denne er nesten helt vasket bort nå i 2020. Se på disse to bildene:

Foto fra leir 1. Foto: Lars Verket (2009)
Sandstranden har blitt en del redusert de siste ti årene, men både søppeldunker og toalett står her fremdeles. Dette er det enkleste stedet å bruke for padlere på Kråka.
Foto: Lars Verket (2020)

Kråka kan by på to forskjellige leirplasser.

Leir 1: På vestsiden lander du på en fin sandstrand (se bilder over), og finner plass til et par telt på gress litt N for den. Her er du delvis utsatt for vind fra V, ellers i le. WC rett i nærheten.
58.964067 9.676715

Fin gresslette ved i leir 1 som er godt skjermet. Her er det plass til et par telt. Foto: Lars Verket (2020)

Leir 2: Helt i Ø er det også en skiltet(!) leirplass inne i skogen. Enkleste landing er i kløften på innsiden av den lille holmen i N. Her er det sandbunn, men kajakken må bæres over en sten til land. Derfra er det cirka 70 meter til leirplassen. Det er kanskje ikke så intuitivt, så her har du koordinaten: 58.963550 9.671854.

Her lander du enklest for telting i leir 2. Foto: Lars Verket (2020)

Det er bare plass til ett telt på skogsbunn, og du er i le for alle vindretninger. Denne plassen er nok ikke brukt særlig mange ganger siden 2009. Kanskje blir det et oppsving fremover. Selv om leir 2 bare rommer et telt, så er det plass til mange hengekøyer i området. Her er det flott furuskog med ubevokst skogsbunn.
58.963983 9.677283

Leir 2 – legg merke til teltskiltet. Da boka «Padleguide for Telemark» kom ut i 2009 sto det i atferdsreglene til Skjærgårdsparken at «Telting kun var tillat på anvist plass». Dette kunne tolkes som at det ikke var lov andre steder. Foto: Lars Verket (2009)
Leir 2 – 11 år etter. Her har det ikke skjedd så mye – bortsett fra at skiltet er helt nedslitt. Foto: Lars Verket (2020)

Oppdatert: 2009/2020
I etterkant av «Padleguide for Telemark» ble det en del frem og tilbake om telting langs Telemarkskysten. Atferdsreglene var slik utformet at det bare «var tillatt å telte på anvist plass» (slik som skiltet over). Det er å sette Friluftsloven på hodet, og det er mye bedre å skilte der det IKKE er lov å telte (og at disse stedene er færrest mulig). Atferdsreglene er endret siden dengang, og det kommer stadig nye endringer som vi prøver å holde oss oppdaterte på.

Området rundt leir 2 er godt opparbeidet for båter, men det er tatt lite hensyn til padlere (utover at naturen har laget en fin landingsbukt). For eksempel er slike brygger svært lite egnet for padlere:

Forrige artikkelKjønnøya
Neste artikkelLangeskjær

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her