HjemBambleØstre og Vestre Holmen

Østre og Vestre Holmen

Stranda på Østre Holmen. Fint lunsjsted under padlekurs. Foto: Lars Verket (2009)

Disse holmene befinner seg helt S i Melbyfjorden. Til sammen har de alt du kan ønske deg: Gode leirplasser, badeplass, buldring, hopping og nærhet til utsetting/opphenting. Hvis vi begynner med leirplassene, så er det gode muligheter på begge steder.

Leir 1: På Vestre Holmen lander du kajakken på svaberg, og finner plass til 2-3 telt rett ved vannet. Her er du utsatt for vinder fra V-NØ.
58.950267 9.632933

På Vestre Holmen har du fantastisk solnedgang her i leir 1. Lenger inn i skogen kommer du til leir 2 – se nedenfor.
Foto: Lars Verket (2009)

Leir 2: I bakkant av teltene er det sti til WC, og enda litt lenger inn er det en stor slette med plass til mange telt på gress. På sletten inne på øya er du fullstendig i le for alle vindretninger. Dette er en god plass for basecamp på klubbtur!
58.949765 9.633200

Leir 3: På Østre Holmen finner du den mest brukte padleleirplassen i Bamble kommune.  På vestsiden går det en grunn bukt innover øya. Her kommer du bare inn med kajakk. Landing skjer på grus/gress, og det er plass til et par telt under furuene. Leirplassen er delvis utsatt for vind fra SV, ellers helt i le. WC i nærheten, og sti over til nordsiden av øya.
58.950667 9.637233

Fin bukt som bare er tilgjengelig for padlere. Siden 2009 er hytta som ligger til venstre blitt vesentlig større og den er under 150 fra leir. Så hvis den er bebodd anbefales Vestre Holmen i stedet (se leir 1 og 2 ovenfor). Foto: Lars Verket (2009)

På nordsiden av Østre Holmen er det veldig mye gøy. I lagunen er det fin sandbunn, og veldig fint for rulletrening. Holmene i N gir godt utgangspunkt for trening av lave styretak og baugtak. Holmene som danner den trangeste passasjen er også fine å hoppe fra. Her kan du teste motet ditt, og trinnvis øke til nesten 10 meter! Buldring er også en mulighet på Østre Holmen. Følg broa over til den lille holmen. Hold til høyre, og så starter det ei buldreløype rett over vannet. Først overheng, så et dieder bort til en hylle. Så opp på hyllen, og ned igjen  den smale kanalen – før travers ut på svaberg. Ruten er litt enklere andre veien, men begge veier er overkommelig med litt trening!

Både Østre og Vestre Holmen er godt besøkt i sommersesongen, men leirplass 2 er kun tilgjengelig med kajakk. Aktivitetene og barnevennligheten på Østre Holmen trekker folk, og kveldsola på nordsiden av holmene er magisk! 

Bukta på Østre Holmen er veldig populær, og et fantastisk sted å trene rulle! Trykk for større versjon.
Foto: Lars Verket (2009)

Oppdatert: 2009

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Følg med!

1,312FansLik
1,183FølgereFølg
- Advertisement -

Siste nytt

Mest lest