Vestre Rauane

0
1220
I denne leiren kan du få en «hemmelig kanal» inn til teltet. Foto: Lars Verket (2009)

Rett ut for Strømtangen fyr finner du Vestre Rauane. Dette er en øygruppe, og på den store øya i N er det en del hytter. Rett S for denne finner du den nest største øya i øygruppen. Denne øya skjuler en hemmelighet. 

I SØ går det nemlig inn en kanal spesialdesignet for padlere! Kanalen er drøye 100 meter lang, og gjør en markant knekk mot N omtrent halvveis. Underveis blir det grunnere og grunnere, og det er fin sandbunn hele veien. Helt innerst i kanalen er det litt siv, og i bakkant finner du gress. Landing skjer på gress/sand.

På gresset er det mulig å reise et par telt, men vær obs på at området kan være litt vått ved store nedbørsmengder.

Området har ingen tilrettelegging pr. 2009, men har stort potensiale. Her ligger du nemlig helt skjermet for alle vindretninger! Området er et skikkelig padleeldorado, med mange av små øyer og skvalpeskjær. Enten du padler på smeigedager om sommeren, eller i kulingen på høsten – dette er et skikkelig fint sted! (På kartet ser det ikke ut som det går en kanal inn til leirplassen, men bare vent å se!)
58.830750 9.494633

Kanal inn til leirplassen. Trykk på bildet for større versjon. Foto: Lars Verket (2009)

For lenge siden var det fastboende på øya i N, og de hadde egen butikk. I 1900 var det registrert 11 familier på Østre og Vestre Rauane (Gardåsen 2003:154).

Oppdatert: 2009

Forrige artikkelØstre Rauane
Neste artikkelRavnholmen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her