HjemKragerøSaltskjærholmen

Saltskjærholmen

På denne øya må du få med deg «Kjærlighetsstien». Foto: Lars Verket (2009)

Øst for Bærøy ligger det en utrolig artig øy. På kartet ser det ut som den heter Sauøya, og at Saltskjærholmen er en halvøy i N. I virkeligheten går det en smal kanal mellom øyene. Holmen er privat, og har ingen tilrettelegging.

På Saltskjærholmen er det laget en sti rundt toppunktet på øya. Stien er bygget flott inn i terrenget, og for å vinne høyde går den i et ”korketrekk” med en bro over stien! Prosjektet må ha tatt flere år å bygge, og kalles for ”Kjærlighetsstien”.

Kjærlighetsstien er et fantastisk byggverk, og her er en korketrekker for å ta høyde. Foto: Lars Verket (2009)

Byggverket bør oppleves, og beina har godt av litt bevegelse. Landing kan skje både i bukta mot S i V, eller i den store bukta på østsiden. På østsiden er det også en leirplass på skogsbunn. Her er det plass til flere telt, og du er bare delvis utsatt for vind mellom N og Ø. Leiren ligger under 150m unna en hytte i S, så ta hensyn til dette når den er bebodd.  Børøy, Eidkilen og Gumøy har alternativ overnatting i nærheten.
58.919583 9.626017

Utsikt fra leirplassen. Foto: Lars Verket (2009)

Oppdatert: 2009/2020 (Koordinat i «Padleguide for Telemark» var gal, så den ovenfor er hentet ut av kartet. Er nok ikke 100% nøyaktig, men nøyaktig nok.)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Følg med!

1,312FansLik
1,183FølgereFølg
- Advertisement -

Siste nytt

Mest lest