Fluer

0
1823
Forfallent bryggeanlegg ved leir 2 – montro hvordan det ser ut i dag? Foto: Lars Verket (2009)

Øst for Langøy og Gumøy ligger Store og Lille fluer. N på Store Fluer ligger lykta Store Fluer som markerer leden inn mot Kreppa og kanalen mellom Langøy og Gumøy. Vi har merket av tre leirsteder på disse to øyene.

Leir 1: N på Lille Fluer er det en liten gressflekk. Her lander du på svaberg, og får plass til et lite telt på litt ujevnt underlag like ved vannet. Her er du i le for vind fra S. Du finner også et WC SØ for leiren, men det er ikke like ved.
58.911933 9.560267

Leir 2: V på Store Fluer er det et gammelt bryggeanlegg. Det har nå falt fullstendig sammen (sommeren 2009), og det utføres ikke noe skjøtsel i området. Her har det vært et steinbrudd (ca 1890-1920), og det er mye knust stein her. Landing skjer på skarp stein, og telting skjer på gress ved gammel brygge. Her er det plass til flere telt, men bare ett på skikkelig gress. Resten av området har dessverre mange små og skarpe steiner. Leirplassen er i le for vind fra Ø.
58.904783 9.556700

Leir 3: Landing skjer på samme sted som leir to. Litt lenger inn på Store Fluer er det en liten slette med underlag av betong. Her er det noen nedfelte skinner, og det er nok rester etter gruvedriften på øya. Noen selvstående telt kan plasseres på betongdekket, og her er du i le for alle vindretninger.
58.905100 9.556917

Oppdatert: 2009

Forrige artikkelFlesa
Neste artikkelGumøy

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her