Flesa

0
2103
Varden på Flesa er godt synlig – her med Stråholmen i bakgrunnen. Foto: Lars Verket (2009)

Mellom Hafsund og Stråholmen er varden på Flesa et kjent landemerke. Flesa er den nordligste av øyrekken som strekker seg SV nedover mot Arøy. Øya er godt besøkt i sesongen, og i syd er det fantastiske svaberg. 

Helt ytterst er svabergene så lave og vannet så grunt at bare kajakker kan legge til. Da kan du ofte bare skli kajakken i land på tangen! Flesa er et helt unikt sted med sine svaberg, og vi minner om at svaberg og bål overhodet ikke hører sammen!

Leir 1: N på flesa går det en kile inn mot NØ. Innerst i denne lander du på grove steiner/gress, og har kort vei opp til to små gressletter. Leirplassene har fabelaktig utsikt, men er utsatt for vind fra alle kanter.
58.925117 9.637300

Leir 2: Helt i S er det blankskurte og flate svaberg. På fine dager kan telting og overnatting under åpen himmel anbefales her. Landing skjer på svaberg enten på øst- eller vestsiden. Her er du selvsagt helt ubeskyttet for alle vindretninger.
58.924167 9.635567

Frokostbordet i leir 2 er egentlig bare en utvidelse av senga… Etter en natt i det fri. Foto: Lars Verket (2009)
Her kan du også sette opp selvstående telt, og bruke kiler/steiner til bardunering. Foto: Lars Verket (2020)

Leir 3: Litt lenger Ø på Flesa er det en annen leirplass med samme kvaliteter som leir 2.
58.924150 9.636333

Fullmånesafari til Flesa kan absolutt anbefales på varme og gode sommernetter…

Oppdatert: 2009

Forrige artikkelEidsholmen
Neste artikkelFluer

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her