Eidkilen

0
1050
Mosebukt: Leir 1 til høyre, WC inn i midten og leir 2 til venstre. Trykk på bildet for større versjon. Foto: Lars Verket (2009)

I Eidkilen er det et fint område for telting i syd. Her finner du flere gressplener, WC og søppelkasser. Landing skjer i en bukt med sandstrand, og dette er et populært utfartssted på sommeren. Ta hensyn til dette i sommersesongen. Det betyr at telting her bare anbefales på nettene i høysesongen, mens det er et fint sted for basecamp utenom sesong. Området syd for Skåtøy (Østre og Vestre Rauane) er nemlig et eldorado for padlere som liker vær og vind om høsten.

Området er delt inn i tre gressarealer der vi har merket av to forskjellige leirplasser.

Leir 1: I V ligger den leirplassen som er mest adskilt fra friområdet, og lengst vekk fra der båtene ligger om natten. Landing skjer på gress og sand, og du er utsatt for vind fra N.
58.851217 9.461617

Leir 2: Litt lenger mot Ø ligger du mer i le for alle vindretninger. Landing skjer også her på gress og sand. WC ligger mellom de to leirplassene. Begge stedene har plass til flere telt.
58.851150 9.462100

Eidkilkanalen og Skåtøy kirke
Kanalen ligger NV for leirplassene, og deler Skåtøy i to. Kanalen er laget i tidsrommet 1924-1926.  Ved sterke vinder fra S kan det være nyttig å slippe unna området utenfor Strømtangen fyr, og kanalen er jo en opplevelse i seg selv! I kajakk er det god plass i kanalen, men husk at vi deler skjærgården med flere. Særlig om sommeren bør du vise aktsomhet i kanalen.

Har du lyst på en kveldstur fra leirplassene i Eidkilen? Brua over kanalen gjør det mulig å vandre innover den største delen av Skåtøy, blant annet bort til Skåtøy kirke. Kirken er fra 1862, og med sine 600 sitteplasser er den en av Norges største trekirker.

Annen info:
Offisielt nettsted: Skåtøy kirke
Nordens alla kanaler (svensk nettside): Eidkilkanalen

Oppdatert: 2009/2020 (linker)

Forrige artikkelDypsundholmene
Neste artikkelEidsholmen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her