Risøya

0
1540
Strand ved leir 1. Foto: Lars Verket (2008)

Ø for Risør sentrum finner du Risøya. I NV finner du en odde som kalles Lille Danmark. Odden har en svært høy grad av tilrettelegging, med hele tre toaletter, brygger og store gressarealer. Her er tilretteleggingen så stor at kommunen lenge hadde helårs teltforbud her. Nå er dette endret fra 2018, og i atferdsreglene fra Risør kommune henvises det til Lille Danmark:

TELTING OG OVERNATTING
OPPSETTING AV OG OPPHOLD I MINDRE, BÆRBARE TELT ER TILLATT INNTIL TO DØGN OM GANGEN PÅ SAMME OMRÅDE. DET SAMME GJELDER OVERNATTING I BÅT VED TILRETTELAGT FORTØYNINGSPLASS. OVERNATTING MED BOBIL ELLER CAMPINGVOGN ER IKKE TILLATT.
TELTING ER TILLATT PÅ SAMME PLASS I INNTIL TO DØGN MELLOM KLOKKA 19 OG KLOKKA 10 I PERIODEN 15. JUNI TIL 15. AUGUST I PERLEPORTEN, LILLE DANMARK, KAROLINA OG PÅ RANDVIK.

Vi har merket av tre leirplasser på denne fantastiske øya:

Leir 1: Den første lunsjplassen ligger øst for odden, og utenfor det tilrettelagte området. Her lander du på en nydelig sandstrand med fjell i bakgrunnen. I fjellet er det flere naturlige benker. Hvis du vil overnatte under åpen himmel, så er det også et par av hyllene som egner seg for dette. Her er du utsatt for vind fra N og Ø.
58.730050 9.264017

Leir 2: Rett N for 1 kan du lande mellom store steiner på en liten sandstrand, og finner gressplen i umiddelbar nærhet. Denne lunsjplassen er også utsatt for vind fra N og Ø, men du kan finne le for N litt inne på odden.
58.730283 9.263717

Leir 3: Den siste lunsjplassen er på vestsiden av Lille Danmark. Her lander du også på sandstrand, og har gresslette og to toaletter rett innenfor. Gressletten strekker seg over hele odden over til lunsjplass 2. Her er du utsatt for vind fra V.
58.729917 9.262567

Oppdatert: 2008/2020 (med nye atferdsregler)

Da «Padleguide for Aust-Agder» kom ut i (2008) var det teltforbud på Risøya, og det har vært en over 10 år lang kamp for å få myknet opp teltforbudet i Risørs skjærgård. Takk til alle som har bidratt! Foto: Lars Verket (2008)
Forrige artikkelRandvik
Neste artikkelSaltbuholmen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her