Olavsholmen

0
1117
Leir 3. Foto: Lars Verket (2008)

N av Stangholmen fyr ligger Olavsholmen. På nordsiden av denne er det helt paradisisk med nydelig sandbunn. Landing med kajakk er ikke så enkelt, da det er ganske bratte svaberg her. N av leirplass 2 er det tilrettelagt med brygge, og rett S er det toalett.

I 2008 var det til og med et stupebrett her! Foto: Lars Verket

Vi har merket av tre små leirplasser der det er plass til ett telt:

Leir 1: Midt på Olavsholmen går det inn en kanal fra S som nesten deler øya i to deler. Her hadde det vært ideelt å padle inn til leiren fra sør, men det er ikke mulig. Dessverre kan vannet til tider være litt illeluktende og stillestående her også. Landing skjer derfor i N, men er ganske kronglete. Her er det med andre ord fint å være to. Du kan stå på sandbunn, men må bære kajakken ganske bratt opp på svabergene. I bunnen av bukta fra S er det sandstrand med gress innenfor. Her er du utsatt for vinder fra N og S.
58.714433 9.250333

Leir 1 – ferdig med benker og bord! Foto: Lars Verket (2008)

Leir 2: Litt øst for 1 finner du en liten gressflekk mellom steinknausene. Her er det plass til ett telt. Utenom sesongen er det mulig å lande på brygge, og det er WC rett i nærheten. Her er du utsatt for vind fra N og delvis Ø.
58.714467 9.251167

Leir 3: Enda litt lenger øst og inn på Olavsholmen finner du nok en liten gressflekk. Her har du fin utsikt inn til Risør by, og er litt ”konge på haugen”. Landing skjer på samme sted som leir 2. Denne leirplassen er enda litt mer vindutsatt.
58.714467 9.251800

Utsikt inn til Risør sentrum. Foto: Lars Verket (2008)

Oppdatert: 2008

Forrige artikkelLinpon
Neste artikkelRandvik

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her