Sandøya

0
942

På sydsiden av Sandøya finner du Nyhamn. Ytterst på østsiden er det et populært friområde, og her kan du også få opp ett telt eller to. 

Sandøya er en stor øy, og et ekte stykke Sørland. Her finner du hvit- og rødmalte hus. I seilskutetiden var øya hjem til mange skippere og kapteiner, og øya har en lang sjøfartstradisjon. Den gangen bodde det mange mennesker på Sandøya, og frem til 1915 bodde det fortsatt 1000 mennesker her ute. I 1975 var det redusert til 173, men i 1981 startet tilflyttingen igjen. Her er det altså fortsatt fastboende, og på vestsiden av øya finner du en butikk.

Landing på sydsiden skjer på svaberg/sand, og du er utsatt for vestlige vinder.
58.580650 9.050000

Oppdatert: 2008

Forrige artikkelRisøya
Neste artikkelSnaresund

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her