Prestholmene

0
1680
Bukt ved leir 2. Foto: Lars Verket (2008)

S av Dypvåg og N av sydspissen på Askerøya ligger Prestholmene. Dette er noen skikkelige perler, og det er leirplasser på to vestligste av dem. De to holmene er koblet sammen med en tømmerstokk, så det er ikke mulig å padle mellom dem.

Leir 1: Vi begynner i S, og her er det en leirplass i øst. Landing skjer på svaberg, og kan være litt kronglete. Litt inne på land finner du en liten hylle med gress og fjell som underlag. Leirplassen egner seg dermed best for deg som har selvstående telt. Herfra har du flott utsikt mot N, S og Ø, og er utsatt for vind fra de samme retningene.
58.617233 9.059567

Leir 2: På holmen i N finner du en fin bukt med sandstrand i Ø. Her er det en liten gresslette med plass til ett eller to telt. WC er rett i nærheten. Her er du delvis utsatt for vind fra Ø og V, men ellers i le.
58.618017 9.058967

Leir 3: Helt i N er det faktisk en ganske stor gresslette. Her er det bratt og vanskelig landing med kajakk. V for leirplassen er det en kile der en kan ”slide” kajakker inn på en stokk. Også dette kan være vanskelig med fullastede kajakker. Et alternativ kan være å bruke sandstranden ved leir 2, og så bære telt, sovepose og liggeunderlag over til denne leir 3. Her har du i alle fall plass til flere telt, og leiren egner seg godt for en gruppe. Det er også bare vinder fra N som berører denne leiren.
58.618283 9.058867

Oppdatert: 2008

Forrige artikkelNautholmene
Neste artikkelYtre Risholmen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her