Kvernskjær

0
1761
Leir 3. Foto: Lars Verket (2008)

Denne øya er ganske kjent, men er sjelden navngitt på kartene. Det er den største øya helt syd i øyrekken utenfor Sandøya. Kvernskjær er nesten delt i to, og på detaljerte kart opereres det både med lille og store, eller indre og ytre. Kvernskjær er tilrettelagt med toalett.

Vi har merket av tre leirplasser på store (eller ytre) Kvernskjær:

Leir 1: Midt inne på øya er det laget et steinbord, og her sto det sommeren 2008 også en rusten grill. Landing kan skje både på østsiden og vestsiden av øya. Landing skjer uansett på stein/svaberg, og er nok enklest i øst. Herfra er det drøye 100 meter inn til plassen. Leirplassen har plass til ett telt på gress, og er skjermet for sørlige vinder.
58.580667 9.065233

Leir 2: Litt lenger øst for leir 1 er det nok en liten gressflekk med plass til ett telt. Her er du utsatt for vind fra alle retninger. Har du selvstående telt er det flere fine svaberg rundt denne gressflekken.
58.580850 9.066250

Leir 3: På østsiden av øya er det også en liten gressflekk. Denne ligger ganske lavt, så ved sterk vind fra øst ville vi unngått denne leirplassen. På fine dager har du kort vei fra svabergene og inn i teltet. Teltet er delvis i le for vinder fra S og V. Landing skjer på svaberg.
58.581333 9.066217

Oppdatert: 2008

Forrige artikkelKjeholmen – Lyngør fyr
Neste artikkelMærholmen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her