Gåsholmen

0
1734
Leir 2 til venstre, og leir 1 der øya smalner i bakkant. Foto: Lars Verket (2008)

S for Askerøya er det mange øyer, og på noen kart er en del av disse merket med Gåsholmen. På mer detaljerte kart står det Askerøy Gåsholmer, og her er det flere fine holmer. På den største av disse har vi merket av noen leirplasser i S.

Leir 1: Helt i SV lander du på svaberg, og får en bratt bæring. Her er du avhengig av å være to, eller være både sterk og akrobatisk. Alternativt kan du lande kajakken litt lenger mot øst. Også der på svaberg. Når du kommer inn på øya finner du en liten hylle som delvis er dekket av gress. Leirplassen er utsatt for alle vinder, men er delvis i le for vinder mellom V og N.
58.619617 9.114983

Leir 2: Litt mot Ø finner du store arealer med svaberg. En del av disse er dekket med olje/tjære, men du finner også områder der du kan sette opp telt rett på fjellet. Her lander du på slake fine svaberg, og har enkel bæring inn på land. Denne leirplassen er utsatt for vind fra alle retninger. WC rett i nærheten.
58.619850 9.115983

Oppdatert: 2008

Forrige artikkelGjesøya
Neste artikkelHåholmene

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her