Finnøya

0
1066
Dårlig tilrettelegging i kanalen mellom Østre og Vestre Finnøya. Montro om det er slik fremdeles? Foto: Lars Verket (2007)

Rett N for Risør by finner vi Østre og Vestre Finnøya. Mellom dem er det en bro, og under denne går det en kanal som du akkurat kommer igjennom med kajakk. N for Vestre Finnøya ligger Laholmen. 

På Vestre Finnøya holder Finnøya Seilsenter til, og her er det tilrettelagt med brygge, toaletter, kiosk (i sesongen), fotballbane, søppelstativ, dusj, vaskemaskin og flotte utearealer. Selv om dette er et senter med gjestehavn, så er det muligheter for padlere å sette opp telt flere steder her. Vi har merket av tre alternativer:

Leir 1: På Laholmen i N er det tilrettelagt med WC, og her kan du telte på gress i S. Landing skjer på svaberg, og det er plass til et par telt. Leirplassen er utsatt for vinder fra Ø, og for støy fra Finnøya Seilsenter (i sesongen).
58.733533 9.225083

Leir 2: På nordsiden av Vestre Finnøya finner du en nydelig bukt mot øst. Denne er det lett å padle rett forbi hvis du kommer vestfra. Innerst i bukta er det en liten sandstrand, og rett ved er det plass til et par telt på gress. I sesongen anbefaler vi leirplass 3, slik at du ikke er til fortrengsel på stranda. Det er viktig at denne er tilgjengelig for alle. Leirplassen er utsatt for vind fra Ø.
58.733633 9.231783

Bukta ved leir 2. Foto: Lars Verket (2008)

Leir 3: Her lander du på samme sted som 2, på flott sandstrand. I stedet for å ligge rett ved stranden går du litt innover øya. Du passerer WC, og kommer så til en stor gresslette med plass til mange telt. Dette er en leirplass som egner seg godt for grupper, og dere er skjermet for vind fra alle kanter.
58.733583 9.231483

Oppdatert: 2008

Forrige artikkelSnaresund
Neste artikkelGarteholmene

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her