Flatskjæra

0
1737
Utsikt mot Lyngør fyr fra leirplassen. Foto: Lars Verket (2008)

NØ for Lyngør fyr finner du Flatskjærene. Dette er et fantastisk øyrike for padlere, og her er det mange smale passasjer bare padlere kommer igjennom. Her finner du flere bukter med sandbunn, men må lande på svaberg. 

Vi har funnet en liten gresslette på Vestre Flateskjær. Her er det plass til ett eller to små telt.
58.640000 9.156867

Landing til denne leirplassen skjer enklest fra den lange bukta som går inn i SV. Innerst i denne bukta er det fin sandbunn. Ved vind fra SV kan du også lande på østsiden. Leirplassen er delvis i le for vinder fra V til N. 

Det er tilrettelagt med to WC på Flateskjærene, men ingen av disse er spesielt nærme leirplassen vi har merket av.

Øyene bærer sine navn med rette. Her er det lite gress, men mye fjell. Hvis du har et selvstående telt, så er det mange muligheter til telting på begge skjærene. Ikke regn med å finne le for vinden, skjærene er nemlig ganske så flate!

I øst skal det også være en heller det er mulig å overnatte under.

Oppdatert: 2008

Forrige artikkelBukkeholmene
Neste artikkelFugløya

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her