Bukkeholmene

0
1434
Leir 3 – alt en kajakkpadler kan ønske seg! Foto: Lars Verket (2013)

Denne tilrettelagte perlen finner du nord av Askerøya. Bukkholmene er ikke bestandig navngitt på kartet, men den smale og lange øya er lett å kjenne igjen. I sesongen er nok øya godt besøkt.

Her er det tilrettelagt med brygge, søppelkasser og toalett, og du finner flere sandstrender og gressletter. Øya er et veldig godt utgangspunkt for å padle bort til Lyngør og Lyngør fyr. Lyngør har også dagligvarehandel som har oppe hele året.

Vi har merket av fire leirplasser på øya:

Leir 1: På østsiden av Bukkeholmene finner du en liten strand. Fra stranden går du 5-10 meter opp til en ganske stor gresslette. Her er det plass til flere telt, og du er utsatt for østlige vinder. Noe vind fra vest kan nok også komme igjennom.
58.627283 9.108450

Leir 1. Foto: Lars Verket (2007)

Leir 2: Den østligste delen av Bukkeholmene har et markert toppunkt. Her finner du en liten gressflekk, men du skal ha lite telt for å bruke denne. På fine dager må dette være en fantastisk dobbeltseng under stjernene! Her er du selvsagt utsatt for vind, men har flott utsikt.
58.626967 9.108150

Leir 3: I SØ er det en flott liten bukt (se toppen av siden). På østsiden av denne bukta har du en liten sandstrand med gresslette bak. Leirplassen har plass til et par-tre telt, og er lett skrånende. Vinden går du stort sett klar, selv om sterk SV nok kan merkes litt.
58.626517 9.108800

Leir 4: Har du behov for større plass, så lander du på vestsiden av bukta i SØ. Litt inne på øya finner du her en stor gresslette, og denne egner seg godt for grupper. Her er du også nærmest WC. Landing skjer også her på sandstrand, og leiren er utsatt for vinder fra N og delvis fra S.
58.626500 9.108150

God plass i leir 4. Her fra en gruppetur i 2013. Foto: Lars Verket

Oppdatert: 2008/2013 (foto)

Forrige artikkelBorøya
Neste artikkelFlatskjæra

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her