Jerkholmen

0
1413
Leir 1 m/WC rett i nærheten. Foto: Lars Verket (2008)

”Jerken” ligger rett syd av utløpene til Nidelva, og har en lang og avlang form. Øya består bare av rullestein, og er Aust-Agders svar på Jomfruland i Telemark. Her finner du mange gressletter store gravrøyser. 

Jerkholmen er et svært populært friområde i høysesongen, så hvis du søker fred og ro er dette neppe stedet. Da kan Ryvingen (i Grimstad) være et aktuelt (og stille) alternativ langt ute i havet.

Midt på nordsiden er det tilrettelagt med WC, brygge og bålplasser. Jerkholmen har lange tradisjoner for telting, og Arendal kommune har utvidet teltrettigheten i Friluftsloven til 5 døgn.

Vi har merket av to steder, men du kan telte stort sett over hele øya.

Leir 1: På nordsiden kan du lande på lave trebrygger, og så er det en slak skråning med gress opp til store flate gressflater. Mindre gressletter finner du innimellom buskasene, så her kan du finne le for alle vinder. Leirplassen egner seg godt for grupper.
58.400317 8.737583

Leir 2: På sydsiden lander du på sand/stein, og har en litt mindre gresslette rett ved stranden. Her er det ingen tilrettelegging, men fantastisk utsikt mot Torungen fyr. Sundet over til Tjuvholmen er ganske grunt, så her er det ikke mye båttrafikk. Denne leirplassen er utsatt for vind fra NØ-SV.
58.399600 8.738383

Leir 2 på Jerkholmen sett fra Tjuvholmen. Foto: Lars Verket (2008)

Oppdatert: 2008

Forrige artikkelHovekilen – vest
Neste artikkelKlokkøya

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her