Rivingen fyr – Håøya

0
1302
Rivingen fyr fra 1886. Foto: Lars Verket (2008)

Noen mener at det er fra Håøya Terje Vigen kom fra, men Ibsen var jo dikter og ikke historiker… Helt nord er det i alle fall et faktum at det befinner seg en liten leirplass. Her er det nemlig en liten odde med gress. Landing skjer på fin sand og svaberg, og det er plass til to-tre telt på gress. Det er utsikt til hytter, men disse er lenger unna enn 150 meter. Leirplassen er forholdsvis lav, så ikke sats på denne i mye vær og springflo. Du er utsatt for vinder fra Ø og V her, og delvis i le for vind fra N. Sydlig vind går du stort sett klar av.
58.305967 8.593650

Litt vest for Håøya finner du Rivingen fyr, og det er absolutt verdt en titt. Fyret er nå i privat eie, så det er bare mulig å se på det utenfra. Det ble opprettet i 1886, men erstattet av fyrlykt i 1925.

Annen info:
Fyrhistorisk forening: Rivingen fyr

Oppdatert: 2008

Forrige artikkelHåkallene – Stangholmen lykt
Neste artikkelKalvehageneset

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her