Padleguide for Vest-Agder

0
1247
Hundsøya i Kristiansand (tidligere Søgne) er ett av stedene som var beskrevet i Padleguide for Vest-Agder.
Foto: Lars Verket (2011)

I 2007 så denne guiden sitt lys, og var et samarbeid mellom Vest-Agder fylkeskommune og adrenline.no/Lars Verket. De siste årene har den vært fullstendig utsolgt, og det er stadig folk som etterspør boka. Nå er alle data overført til Padleperler.no, og vi har tatt en prat med Lars Verket for å høre hva som har sker.

Cover på boka som kom i 2007, og som har solgt i 4000 ex fordelt på to opplag.

Padleperler.no: Hvorfor har du ikke trykket opp boka «Padleguide for Vest-Agder» på nytt?

Lars: Det viser seg at orginalen for trykk forsvant ut i de evige digitale jaktmarker, og det er en for stor kostnad å sette boka en gang til. Boka er solgt i 4.000 eksemplarer, og de siste årene kunne jeg helt sikkert solt noen hundre til. Derfor brukte jeg en del tid på å konvertere veipunkter (POI – points of interest) til et Google-kart høsten 2019. Da fikk jeg nesten tårer i øynene, det var så vakkert å se alle leirplassene langs kysten av Vest-Agder! Dette kartet ligger forøvrig på den kjappe adressen: agder.padle.guide

Padleperler.no: Men, her er jo hele Agder – også leirplassene i Aust-Agder?

Lars: Ja, når jeg først hadde begynt – så ble jeg litt hekta. Fylkene ble jo også slått sammen fra 1.1.2020, så nå er det ett Agder. Ett fantastisk padlerike. Dette har også resultert i en fotoutstilling. Motivert av det flotte google-kartet begynte jeg å legge inn stoffet fra den utsolgte boka på et nytt nettsted: www.padleperler.no Dette nettstedet ble lansert samtidig med fotoutstillingen 4. januar 2020, og er helt klart «work in progress». I forrige uke ble jeg ferdig med å legge inn hele boka! Så nå kan du finne informasjon om underlag, antall teltplasser, vindutsatthet osv.

Padleperler.no: De siste stedene som ligger der er da fra Lillesand?

Lars: Ja, jeg ble litt gira igjen – og har begynt å legge inn data fra «Padleguide for Aust-Agder» som kom i 2008. Den er på ingen måte utsolgt – så løp og kjøp! Nå er målet å få samlet Agder til ett padlerike på nettstedet Padleperler.no. Hovedarbeidet så langt har vært å legge inn fakta om leirstedene fra bøkene, og så koble dette mot kart. Når bøkene er overført, så starter jobben med å link andre veien – fra kart og inn til Padleperler.no. Målet er å gjøre kysten av Agder enda lettere tilgjengelig for padlere!

Padleperler.no: Dette høres jo helt fantastisk ut! Hvem er det som finansierer arbeidet?

Lars: Det er stort sett meg, selv om jeg i skrivende stund har fått tre donasjoner på tilsammen 500,- via Vipps. Jeg har laget noen bannere for å se om dette kan være en måte å få litt inntekter på. Når det er sagt så er jeg også åpen for andre muligheter. Ta gjerne kontakt: lars@verket.no

Padleperler.no: Og planene fremover?

Lars: Målet er å få boka om Aust-Agder på plass før påske, og legge ned en del grunnarbeid når det gjelder padleruter i nye Kristiansand kommune (tidligere Kristiansand og Søgne). Her samarbeider jeg med DNT Sør, og målet er å få noe ut til dekkene på kajakkene til sommeren. Utover i året venter Tema-artikler og å oppsøke stedene for å ta bilder/kvalitetssikre. Det kan jo ha kommet mye skog på 12-13 år!

Padleperler.no: Lykke til!

Forrige artikkelVedderstøholmene
Neste artikkelAuesøya

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her